Terug naar het overzicht

Werkgeverscoaches staan werkgevers bij met de begeleiding van anderstalige werknemers

Een arbeidsmarkt realiseren die niemand achterlaat

Op de Limburgse arbeidsmarkt worden we geconfronteerd met een structurele krapte. Binnen bepaalde kansengroepen bestaat er een arbeidsmarktreserve met vaak niet gekende talenten. Er zijn heel wat arbeidsmarktpartners professioneel bezig met de integratie van kansengroepen op de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn er eveneens belangrijke actoren die in de rand functioneren maar toch heel bepalend kunnen zijn bij het tewerkstellingstraject voor kansengroepen. Vaak worden de capaciteiten van deze partners onvoldoende ingeschakeld.

Aansluitend op dit netwerk kunnen werkgeverscoaches functioneren die de werkgevers bijstaan in het duurzaam inpassen van de anderstalige werknemer op de werkvloer. De methodiek Loopbaan- en diversiteitsplannen, waarbij bedrijven werden begeleid in het opzetten van hun diversiteitsbeleid, kan hierin de nodige inspiratie vormen.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

VKW Limburg
VKW Limburg
Genk
Genk
UHasselt
UHasselt
emino Limburg
emino Limburg
emino  informeert, adviseert en ondersteunt werkzoekenden, werknemers en bedrijven. Ons doel? Ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk helpen én houden. Onze focus ligt op mensen met medische, mentale, socio-economische, psychische, , fysieke of zintuigelijke beperkingen.
Agentschap Integratie en Inburgering
Agentschap Integratie en Inburgering
Het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) werkt rond integratie, inburgering en oriëntering naar taallessen Nederlands. Als extern verzelfstandigd agentschap (EVA) van de Vlaamse overheid zet het zich in voor een samenleving waarin herkomst geen beslissende rol speelt.
Internationaal Comité vzw
Internationaal Comité vzw
Internationaal Comité vzw (IC) is een federatie van etnisch-culturele zelforganisaties in Vlaanderen met een 130-tal lidverenigingen in Limburg. Wij begeleiden de verenigingen op maat met een focus op diverse maatschappelijke thema’s zoals onderwijs, tewerkstelling, maatschappelijke participatie
IN-Z Training & Begeleiding
IN-Z Training & Begeleiding
IN-Z wil training en begeleiding bieden aan ieder die op zoek is naar professionele groei en ontwikkeling. We oriënteren werkzoekenden, begeleiden werknemers in hun loopbaan, en versterken het medewerkersbeleid van werkgevers door middel van training, coaching en advies.
PXL-Social Work
PXL-Social Work
PXL-Social Work is één van de negen departementen van Hogeschool PXL te Hasselt en beheert binnen het studiedomein Sociaal-agogisch werk de graduaatsopleiding Orthopedagogische begeleiding en de professionele bacheloropleiding Sociaal werk.
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
LIGO Limburg Zuid
LIGO Limburg Zuid
LIGO is dé leerpartner in basiscompetenties, voor alle laaggeletterde volwassenen die het nodig hebben. Samen met partnerorganisaties ondersteunen we onze cursisten bij het vergroten van hun kansen in de samenleving. LIGO staat voor: leren - verbinden - versterken
Ligo LiMiNo
Ligo LiMiNo
Ligo organiseert cursussen voor volwassenen die hun middelbare studies niet hebben afgemaakt en die willen bijleren om sterker te staan in het leven. Ligo LiMiNo organiseert cursussen in de regio's Midden- en Noord-Limburg.
Vzw het Apostelhuis
Vzw het Apostelhuis
Ik heb mij kandidaat gesteld bij de gemeente Houthalen Helchteren voor de uitbating van hoeve Jan te Kelchterhoef. Ik heb kenbaar gemaakt dat ik dit wens te doen met een inburgerings -en tewerkstellingstraject voor asielzoekers gericht op een horeca vorming.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden