Terug naar het overzicht

Uitbreiding van de elektrische oplaadinfrastrucuur bij bedrijvencentra

De mobiliteit van de toekomst uitrollen

Elektrische mobiliteit is aan een stevige opmars bezig: wereldwijd, in Europa en in België. De grote automerken, die inmiddels meerdere elektrische auto’s in het aanbod hebben, worden uitgedaagd door nieuwkomers als BYD en Tesla. Niet alleen steden, parkeergarages, horeca en tankstations hebben een belangrijke rol als fysieke locaties waar de voertuigen kunnen opladen. Ook bij de bedrijvencentra laat de nood aan laadinfrastructuur zich voelen.

De meeste bedrijvencentra beschikken al over enkele laadpunten, maar dit aantal moet op korte termijn sterk verhoogd worden. Bedrijvencentra hebben een voorbeeldkarakter, een dynamisch publiek en een innovatieve reputatie, waardoor zij anderen kunnen inspireren om ook in te zetten op elektrisch rijden en op laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

LRM
LRM
VKW Limburg
VKW Limburg
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
Brim NV
Brim NV
In 1988 startte Group Bruno zijn eerste tankstation in Genk. Momenteel baat het familiebedrijf een netwerk van 21 tankstations uit in Limburg, Vlaanderen.Sinds 2011 houdt Group Bruno zich bezig met de ontwikkeling van veilige parkeergelegenheden voor vrachtwagens te Bilzen, Tessenderlo en Genk.
stad Hasselt
stad Hasselt
The New Drive
The New Drive
Vanuit het motto om samen België schoner te maken zet The New Drive in op bereikbaarheid en groene mobiliteit. We nemen graag een rol in projecten over vergroening van wagenparken, implementatie van laadinfrastructuur, fietsbeleid, vervoerregio’s en vernieuwende mobiliteitsconcepten.
EnergyVille
EnergyVille
EnergyVille is een samenwerking tussen de onderzoekspartners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. EnergyVille ontwikkelt de technologieën en kennis om publieke en private stakeholders te ondersteunen bij hun transitie naar een duurza
Movanis
Movanis
Movanis is een automatisatie bedrijf uit Heusden-Zolder met een historische achtergrond in zelfrijdende voertuigen zoals AGVs. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring voor snelladers voor onze AGVs hebben we nu ook EV snelladers op de markt gebracht.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden