Terug naar het overzicht

Haspengouw als bakermat van de smaakindustrie

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Haspengouw is een vruchtbare regio met een grote diversiteit aan productie van groenten en fruit. Het zou de bakermat kunnen worden van de smaakindustrie met grondgebonden grondstoffen waarbij afgeleide producten zouden geproduceerd kunnen worden. Innovatieve toepassingen zouden verankerd kunnen worden mits economische ondersteuning en medewerking van het Proefcentrum Fruitteelt. Door coöperatieve samenwerking, innovatie en het delen van bijvoorbeeld productie-infrastructuur, kunnen de kwantiteit en kwaliteit van afgeleide producten verhoogd worden en een internationale afzetmarkt bereikt worden. Bijvoorbeeld: opschalen ciderproductie in Haspengouw.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
CIAGO Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen c/o pcfruit
CIAGO Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen c/o pcfruit
Nieuw adviescentrum voor de Limburgse food en food tech. Biedt aspirant-ondernemers en bestaande ondernemers - zowel starters, scale-ups als bestaande producenten - begeleiding ovv business development, innovatie&ontwikkeling. Aanjager van nieuwe ideeën van bedrijvigheid in de Provincie Limburg.

Kandidaat partners:

Provincie Limburg – directie Ondernemen
Provincie Limburg – directie Ondernemen
Innovatiesteunpunt
Innovatiesteunpunt
In een constant veranderende wereld helpt het Innovatiesteunpunt landbouwbedrijven snel in te spelen op de nieuwste technologische innovaties, maatschappelijke en economische evoluties. Wij begeleiden land- en tuinbouwers bij het inslaan van een nieuwe richting en bij het innoveren van hun bedrijf.
UCLL
UCLL
De Jambrouwerij
De Jambrouwerij
In de Jambrouwerij maken we Limburgse streekproducten en delicatessen. Met gevoel voor authenticiteit en veel smaak en ondersteund door een klein team van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven in de strekte van samenwerking.
S.M.C.S.
S.M.C.S.
Wijnbouwbedrijf gelegen in Borgloon / Haspengouw
bvba Koffiebranderij Gimo
bvba Koffiebranderij Gimo
Koffiebranderij Gimo is een ambachtelijke koffiebranderij, gelegen te Sint-truiden. Er wordt aandacht besteed aan het branden van eerlijke koffie via het Fair Trade label en het Bio Fair Tradelabel. Wij bieden ook de mogelijkheid voor het branden van een private labelkoffie .
Steunpunt Korte Keten
Steunpunt Korte Keten
Steunpunt Korte Keten faciliteert land- en tuinbouwers rond vraagstukken met betrekking tot verwerking & verkoop.
CleurenCiders BV
CleurenCiders BV
Als jonge familiebedrijf zijn wij trots op onze roots en de vruchtbare producten die onze streek naar voren brengt. Onze ambitie is dan ook om appelchampagne te lanceren die men qua kwaliteit niet meer onderscheid van de betere schuimwijnen op basis van druiven. Innovatie is onze sleutel tot succes!
Gemeente Riemst
Gemeente Riemst

Als Haspengouwse plattelandsgemeente met veel ondernemers in de land-&tuinbouwsector stelt de gemeente Riemst zich graag kandidaat als partner.

Gemeente Wellen
Gemeente Wellen
Gemeentebestuur

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden