Terug naar het overzicht

Limburgs Innovatief Prototyping Center: een wipplank tussen kennis- en werkveld

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Tal van ideeën vanuit de kennisinstellingen en bedrijven hebben niet altijd de kans om door te groeien tot een volwaardig product, omwille van tijdsgebrek, geen toegang tot multidisciplinaire expertise en het ontbreken van een R&D-departement. We starten met een Limburgs Innovatief Prototyping Center (LIPC) als wipplank tussen kennis- en werkveld om kennisinstellingen en kmo's zonder R&D-departement of designexpertise de nodige (innovatie)zuurstof te geven met inbegrip van 'design thinking'. Een permanente aanwezigheid in de vorm van een basecamp bij de T2 Campus kan zorgen voor visibiliteit en continuïteit van het project.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

POM Limburg
POM Limburg
UCLL
UCLL
Luca School Of Arts
Luca School Of Arts
C-mine biedt een uitstekend kader voor kunstonderwijs. C-mine wil een inspirerende plek zijn voor creatief ondernemerschap en een broedplaats voor jong, creatief talent. Via onze verschillende samenwerkingen in Genk ontstaat er een interessante kruisbestuiving met het werkveld.
Thor Park
Thor Park
Campus Thor Park is een globaal ontwikkelingsproject voor de herbestemming van de voormalige mijnsite van Waterschei tot hotspot voor technologie, energie en innovatie. Het biedt onderdak aan innovatieve ondernemingen en organisaties.

Kandidaat partners:

VDAB
VDAB
Genk
Genk
UHasselt
UHasselt
Voka
Voka
Mavaro
Mavaro
Wij zijn een Familie KMO die voorziet in de productie en plaatsing van alu en stalen balustrades / poorten. We willen ons graag meer toespitsen op het innovatieve en duurzame karakter van onze producten. Te denken valt hierbij aan verlijming van de balustrades ipv mechanisch verankeren bijv.
Provinciaal Domein Bokrijk
Provinciaal Domein Bokrijk
PXL
PXL
Urbanissimo bv
Urbanissimo bv
Urbanissimo is een bureau dat concepten en strategiën uitwerkt in kader van duurzame stadsontwikkeling en landschappen. Urbanissimo werkt open-source en stelt voor elke opdracht een specifiek team samen. Elke samenwerking is uniek en grensverleggend.
SIRRIS
SIRRIS
Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. Aan Belgische bedrijven die willen innoveren, bieden we drie belangrijke troeven: jarenlange ervaring, brede expertise in uiteenlopende sectoren en een hightech testinfrastructuur.
Tenco DDM
Tenco DDM
Bedrijf in Genk actief in product ontwikkeling, design en industriële prototyping. Wij bieden oplossingen in kunststof en maken van kunststof het nieuwe metaal ... en als het moet in combinatie met SMART electronics.
T2-campus
T2-campus
T2-campus is een hub voor techniek en technologie met een innovatief opleidingsaanbod, activiteiten en content voor leerlingen, werknemers, ondernemers en werkzoekenden. T2 is een samenwerking tussen Educathor, Syntra en VDAB
Depot des Arts
Depot des Arts
Depot des Arts is een bedrijvencentrum voor creatievelingen en bouwadviseurs. We focussen op een multidisciplinaire aanpak en onderscheiden ons als integraal ontwerpteam. Gelegen in het Maasland beschikken we over een sterke terreinkennis, waardoor we vaak nieuwe opportuniteiten zien.
VKW Limburg
VKW Limburg

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden