Terug naar het overzicht

Duurzame visie op de integratie van autonome voertuigen in onze ruimtelijke omgeving

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Eén van de uitdagingen van autonome vervoerssystemen is dat ze in concurrentie moeten treden met bestaande vervoersoplossingen. Een gezond businessmodel is essentieel om het gebruik van autonome shuttles binnen een duurzame intermodale context financieel haalbaar te maken. We creëren een hefboom om valide business cases (vanuit technologisch, organisatorisch, veiligheids- en gedragsmatig standpunt) in veelbelovende omgevingen te helpen lanceren en duurzaam te verankeren in het Limburgse mobiliteitssysteem. De focus moet hierbij liggen op schaalbaarheid en doelpubliek, en met een duurzame visie op de integratie van autonome voertuigen in onze ruimtelijke omgeving. In eerste instantie gaat het over autonoom collectief vervoer zoals zelfrijdende shuttles, maar ook andere autonome systemen bieden enorme kansen (bv. taxidiensten, goederenvoertuigen of voortbewegingstoestellen). Potentieel veelbelovende omgevingen zijn campusomgevingen (bv. Corda Campus, hoger onderwijs campussen), leisure sites (bv. Terhills, Be-Mine), industriële omgevingen (industrieterreinen, havens).

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

LRM
LRM

Kandidaat partners:

UHasselt
UHasselt
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
stad Hasselt
stad Hasselt
The New Drive
The New Drive
Vanuit het motto om samen België schoner te maken zet The New Drive in op bereikbaarheid en groene mobiliteit. We nemen graag een rol in projecten over vergroening van wagenparken, implementatie van laadinfrastructuur, fietsbeleid, vervoerregio’s en vernieuwende mobiliteitsconcepten.
VIL vzw
VIL vzw
VIL is de speerpuntcluster voor logistiek en vertegenwoordigt meer dan 600 bedrijven. VIL heeft uitgebreide ervaring met collectieve onderzoeksprojecten en disseminatie van de resultaten. Thema's: Green Supply Chains, Last Mile, Digitale Transformatie en Hinterlandconnectie.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden