Terug naar het overzicht

Valorisatie van groene restwarmte

Klimaatpositief gaan met de Limburgse Green Deal

De blinde vlek in het debat over de energietransitie, is die van de warmtevraag. Hoe zullen we de gebouwen in de toekomst verwarmen zonder fossiele brandstoffen? De uitdaging daarbij is om vraag (industriële energieconsumerende processen) en aanbod (aanwezige groene energie) met elkaar te verbinden binnen een vernieuwend samenwerkingsmodel (o.a. ‘heat as a service’). 

Dit samenwerkingsmodel heeft als doel de realisatie van een energiehub, waarbij een bestaande, operationele bio-WKK installatie een centrale, ondersteunende rol kan spelen door een maximale valorisatie van de aanwezige ‘groene’ energie (warmte en elektriciteit). Een integratie met specifieke energieconsumerende processen en/of activiteiten biedt kansen om (i) deze processen te ‘vergroenen’ met al een aanwezige infrastructuur als hefboom en (ii) de bestaande bio-WKK-installatie te verankeren voor de toekomst.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

bv Azteq
bv Azteq
Azteq met basis op de Thor site maakt gebruik van parabolische spiegels om het zonlicht te concentreren voor de productie van thermische energie voor industriële warmtenetten. Zie ook www.azteq.be Wij bouwen momenteel een zonneboiler op Thor die wij op het warmtenet willen koppelen.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden