Terug naar het overzicht

Windenergie met drones  

Klimaatpositief gaan met de Limburgse Green Deal

Bij Airborne Wind Energy wordt elektriciteit opgewekt wordt met een drone, die pompende bewegingen maakt in de lucht met behulp van de wind. De voordelen ten opzichte van conventionele windenergie zijn: 90% minder materiaal, veel gemakkelijker te bouwen en op een hogere hoogte te gebruiken (dus tot dubbel zoveel MWh per geïnstalleerde MW).

Dit is een innovatie die nog in zijn kinderschoenen staat, maar wel veel potentieel biedt. Met partners als DronePort en EnergyVille is Limburg de ideale testlocatie om drones in te zetten voor de versnelling van de energietransitie. Ook andere types van windturbines kunnen interessante opportuniteiten zijn voor Limburg.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Team H2 SALK/ThinkTank
Team H2 SALK/ThinkTank
Ons Team was al bekend bij SALK Ed. 2013. Zie http://sproelants.simplesite.com/431698554. We werkten al samen met LRM, Greenville, WaterstofNet, Air Liquide, PC Fruit, DRONEPORT, UCLL,... qua E-generation (solar & wind), elektrolyse, opslag Green H2. Goede relaties met EC Commissaris F Timmermans.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden