Terug naar het overzicht

Sleutelmomenten in de overgangen van het onderwijs

Het doel van dit project is om overgangen van Basis Onderwijs naar Secundair Onderwijs en van Secundair naar Hoger Onderwijs zo ‘warm’, ondersteunend en begeleid te laten verlopen voor kwetsbare jongeren. Trajectbegeleiders (motivatiecoaches, levensloopbaancoaches en PeTra trajecten) zullen deze overgangsperiode ondersteunen voor kwetsbare jongeren in samenwerking met betrokken opvoeders en hun netwerk.  Dit doen ze door in te zetten op verbinding in verschillende ‘opgroei-contexten’, zelfsturing, zelfvertrouwen en uitbreiding van hun gedragsrepertoire. Het traject kan individueel of in groep aangeboden worden en steunt op een pedagogisch model dat een combinatie is van ervaringsleren, Nieuwe Autoriteit en de Growth Mindset. 

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Genk
Genk

Kandidaat partners:

CLB GO! Next
CLB GO! Next
Stad Beringen
Stad Beringen
www.beringen.be
Spectrumcollege
Spectrumcollege
www.spectrumcollege.be Scholengemeenschap Spectrumcollege bestaat uit 8 secundaire scholen in Beringen en Lummen. Het maakt deel uit van VZW KOBeL.
A-Maze
A-Maze
A-Maze biedt vanaf 1 september 2020 innovatief onderwijs aan. Wij zijn gestart met een eerste middelbaar en volgend schooljaar komt er een 2de middelbaar bij. We bouwen elkaar jaar verder tot een volwaardige secundaire campus.
Hasp-O Centrum 1e graad
Hasp-O Centrum 1e graad
Hasp-O Centrum is een secundaire school met een hart voor talent en een brede culturele, economische, technologische en wetenschappelijke vorming, gelegen in het centrum van Sint-Truiden.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden