Terug naar het overzicht

Lessenpakketten uitbreiden met vaardigheden van de toekomst

Maximale ontplooiingskansen voor iedere Limburger garanderen

De automatisering en digitalisering gaan razendsnel vooruit en zullen zich in de komende jaren nog sneller verderzetten. Dit heeft een enorme impact op de huidige takenpakketten en er ontstaan ook nieuwe beroepen. Mensen zullen dus nieuwe vaardigheden en skills moeten leren om met deze evolutie om te gaan. We integreren de vaardigheden van de toekomst als transversale rode draad in de bestaande lessenpakketten.

Volgens McKinsey worden dit de meest gevraagde vaardigheden voor de toekomst: IT-vaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden, ondernemerschap en hogere cognitieve vaardigheden (creativiteit, kritisch denken, analytisch vermogen, besluitvaardigheid, het verwerken van complexe informatie).

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

VDAB
VDAB
UHasselt
UHasselt
PXL
PXL
RTC Limburg
RTC Limburg
Wij stimuleren, verbinden en versterken vernieuwende samenwerkingen tussen onderwijs en ondernemingen. We versterken competenties van de leraren van de 2de en 3de graad en de leerlingen van de 3de graad en dit in het beroepsgericht en technisch onderwijs.www.rtclimburg.be & www.limburgstemtaf.be
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
PXL STEM Academy
PXL STEM Academy
Organisatie van STEM-activiteiten tijdens en buiten de schooluren. Ondersteunen (opleiden, begeleiden, ter beschikking stellen van materialen ...) van externe partners om kinderen in hun eigen omgeving kansen te bieden. Opleiden leraren en materialen ter beschikking stellen voor in de klas.
SYNTRA Limburg
SYNTRA Limburg
SYNTRA Limburg organiseert praktijkgerichte opleidingen voor iedereen die ondernemend is en zich verder wil ontplooien. SYNTRA staat voor zeer toepasbare opleidingen, docenten uit de praktijk en een innovatief aanbod.
Atlas College
Atlas College
Het Atlas College wil een vooraanstaande school zijn m.b.t. innovatief kwalitatief onderwijs om de jongeren hun talenten te laten ontdekken en excelleren om zo als persoon en als professional met de nodige kennis en skills waardevol te participeren in de snel evoluerende maatschappij van de 21ste E.
Scholengemeenschap Sint-Quintinus
Scholengemeenschap Sint-Quintinus
De groep van alle katholieke secundaire scholen in Hasselt-Zonhoven-Stevoort. Dit zijn onze scholen: VJC-HAST-i-MAS-VMS-SJB-Buso-KIDS-MKJ-HKJ
CommArt Int NV
CommArt Int NV
Als spin-off van Centrum Toegepaste Linguïstiek -UHasselt (CTL) ontwikkelen we online auteurssoftware (voor alle vakgebieden) die we ter beschikking stellen van de maatschappij (met UHD). We hosten en verdelen de online modules (met dashboards zo gewenst) ontwikkeld met onze software.
UCLL
UCLL
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Spectrumcollege
Spectrumcollege
www.spectrumcollege.be Scholengemeenschap Spectrumcollege bestaat uit 8 secundaire scholen in Beringen en Lummen. Het maakt deel uit van VZW KOBeL.
A-Maze
A-Maze
A-Maze biedt vanaf 1 september 2020 innovatief onderwijs aan. Wij zijn gestart met een eerste middelbaar en volgend schooljaar komt er een 2de middelbaar bij. We bouwen elkaar jaar verder tot een volwaardige secundaire campus.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden