Terug naar het overzicht

Ontwikkeling van een Fruitspoor voor fietsers

Impact verhogen als internationaal geconnecteerde regio

Haspengouw beschikt over een uitgebreid fietsroutenetwerk. Hieruit wordt een high-end-fietsroute geselecteerd die de fietser langs de beeldbepalende landschappen, de historische artefacten en het culinaire vakmanschap leidt. Historische routes zoals het Fruitspoor en de Romeinse weg maken deel uit van deze route. De route moet een topbeleving bieden en de mooiste en sterkste plekken uit de omgeving verbinden, en dit op een veilige en kwalitatieve manier. Het moet een authentiek Haspengouws verhaal vertellen, en mee helpen bouwen aan de culinaire streekidentiteit, met als centrale kern het gebruik van lokale verse en seizoensgebonden ingrediënten, op kwaliteitsvolle wijze bereid.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Toerisme Limburg
Toerisme Limburg
Provincie Limburg – directie Ondernemen
Provincie Limburg – directie Ondernemen
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren
Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren
Missie: "Samen voor meer kwaliteitsvolle landschappen, geïnspireerd door het verleden en klaar voor de toekomst" Doel: inwoners en bezoekers nauwer in contact te brengen met het unieke landschap. We doen dit met een brede blik op de regio, vanuit unieke terreinkennis en een breed netwerk.

Kandidaat partners:

PXL
PXL
Provincie Limburg – directie Omgeving
Provincie Limburg – directie Omgeving
IN-Z vzw
IN-Z vzw
N-Z is een sociale onderneming met 1.300 medewerkers, hoofdzakelijk in Limburg. Wij zijn actief in uiteenlopende sectoren, van onderhoud, logistiek tot in de zorg, kinderopvang, toerisme en catering, zowel aan huis als in lokale projecten in opdracht van overheden.
UHasselt
UHasselt
AKSI
AKSI
AKSI (ArbeidsKansen voor Sociale Integratie) heeft als missie duurzame tewerkstelling realiseren voor mensen met een grote afstand tot het NEC. Dit door middel van 3 afdelingen: bouw(woonzorgteam, isolatieteam, ea), huishoudhulp en de Bottelarij (socio-cultureel toeristische organisatie)...
De Springplank vzw
De Springplank vzw
De Springplank vzw is een maatwerkbedrijf. Wij bieden tewerkstelling aan mensen met een grote afstand tot het NEC. We zijn actief op verschillende domeinen: Duurzaam hergebruik van grondstoffen: Kringloopwinkel Okazi, Flagbag, Creazi. Duurzame mobiliteit via Fietspunten en Velovisie.
Natuurpunt Borgloon
Natuurpunt Borgloon
Natuurpunt beschermt, behoudt en ontwikkelt natuurwaarden en biodiversiteit en deelt dit met de gemeenschap.
Natuurpunt
Natuurpunt

Koepelorganisatie voor 40 Limburgse natuurpuntafdelingen

Beluister.be
Beluister.be
Het is een atelier voor geluiden. Gesproken woorden. Een laboratorium waarin verhalen tot leven komen. Verhalen die in vervoering brengen. Verhalen die je kan beluisteren, in welke vorm dan ook. "kippenvel voor elke luisteraar en bezoeker." Podcasts, (mini)radiodocumenten, wandelapps, ...
Limburgse Milieukoepel vzw
Limburgse Milieukoepel vzw
Koepelorganisatie van 56 natuur- en milieuorganisaties in Limburg.
Natuurpunt Aulenteer en Fietsersbond ST&NWK
Natuurpunt Aulenteer en Fietsersbond ST&NWK
werecircle
werecircle
werecircle is een bondgenootschap van veranderaars. Wij zijn een groep doeners die een betere planeet wil achterlaten. Hoe? Door met organisaties aan een circulaire weg te timmeren. Succesvol veranderen, dat doe je samen. We creëren bondgenootschappen met en tussen organisaties.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden