Terug naar het overzicht

Oprichting van een promotiecentrum Duaal Leren

Een omgeving waarin elk talent kan groeien

We stimuleren Limburgse ondernemers in verschillende leertrajecten rond duaal leren, maar zetten ook in op werkplekleren en stages. We doen gerichte acties en projecten om het aantal bedrijven en plekken voor duaal leren te vergroten. Doel is de promotie van werkplekleren in het algemeen en duaal leren in het bijzonder.

Duaal leren is namelijk een geschikte leervorm om vroegtijdige schoolverlaters tegen te gaan en de mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen. Ter promotie kan een autonoom Limburgs Promotiecentrum Duaal Leren opgericht te worden met vijf opdrachten:

1) Creëren van een positief imago bij jongeren en ouders
2) Verhogen van de instroom
3) Promotie bij de bedrijven: via een actieve prospectie database van Limburgse bedrijven samenstellen die willen meewerken aan duale opleidingen
4) Verhogen van het aantal werkplekken: duaal leren veralgemenen naar alle onderwijsrichtingen (ASO, volwassenonderwijs, hoger onderwijs)
5) Promoten van een arbeidsmarktgerichte programmatie bij onderwijsinstellingen

Concreet kunnen een of twee personen actief bedrijven bezoeken en er werkplekleren stimuleren en faciliteren.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Voka
Voka
UNIZO
UNIZO
PXL
PXL
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs

Kandidaat partners:

ACV
ACV
VKW Limburg
VKW Limburg
Genk
Genk
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT biedt een brede waaier aan onderwijsmogelijkheden aan. Op Campus Mosa-RT te Maaseik bieden we meer dan 40 studierichtingen aan in de tweede en derde graad. Aanvullend ook opleidingen in duaal leren, een CLW, opleidingen voor bedrijven en avondonderwijs.
RTC Limburg
RTC Limburg
Wij stimuleren, verbinden en versterken vernieuwende samenwerkingen tussen onderwijs en ondernemingen. We versterken competenties van de leraren van de 2de en 3de graad en de leerlingen van de 3de graad en dit in het beroepsgericht en technisch onderwijs.www.rtclimburg.be & www.limburgstemtaf.be
UCLL
UCLL
Confederatie Bouw Limburg
Confederatie Bouw Limburg
emino Limburg
emino Limburg
emino  informeert, adviseert en ondersteunt werkzoekenden, werknemers en bedrijven. Ons doel? Ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk helpen én houden. Onze focus ligt op mensen met medische, mentale, socio-economische, psychische, , fysieke of zintuigelijke beperkingen.
SYNTRA Limburg
SYNTRA Limburg
SYNTRA Limburg organiseert praktijkgerichte opleidingen voor iedereen die ondernemend is en zich verder wil ontplooien. SYNTRA staat voor zeer toepasbare opleidingen, docenten uit de praktijk en een innovatief aanbod.
Atlas College
Atlas College
Het Atlas College wil een vooraanstaande school zijn m.b.t. innovatief kwalitatief onderwijs om de jongeren hun talenten te laten ontdekken en excelleren om zo als persoon en als professional met de nodige kennis en skills waardevol te participeren in de snel evoluerende maatschappij van de 21ste E.
Provinciaal Onderwijs Limburg
Provinciaal Onderwijs Limburg
Scholengemeenschap Sint-Quintinus
Scholengemeenschap Sint-Quintinus
De groep van alle katholieke secundaire scholen in Hasselt-Zonhoven-Stevoort. Dit zijn onze scholen: VJC-HAST-i-MAS-VMS-SJB-Buso-KIDS-MKJ-HKJ
Horeca Forma Vlaanderen
Horeca Forma Vlaanderen
CELEKO your missing link
CELEKO your missing link
JOBFIXER-LOOPBAANFIXER-KLANKBORD: +16j ervaring bij vdab in het op maat gebruiken van al de werkpleklerenformules om zo tot een perfect match te kunnen komen & in het coachen van ondernemingen & talenten tijdens de tewerkstelling! Freelance: matchen & begeleiden met als focus "gelukkig" zijn!
Atheneum Sint-Truiden Campus Speelhof
Atheneum Sint-Truiden Campus Speelhof
Secundaire school
Venditio+ for happy profit
Venditio+ for happy profit
Wij inspireren, motiveren en cultiveren klantvriendelijkheid in de organisatie. Wij ijveren voor een rijker bedrijfsleven, slimmer, gezonder en verbindend. Wij closen de gab tussen jongvolwassenen en zaakvoerders om samen magische zaken te doen, gebruikmakend van de nieuwste tools en overheidsmiddel
Qrios CVO
Qrios CVO
Wij zijn een centrum voor volwassenenonderwijs met vestigingen in heel Limburg.
stad Hasselt
stad Hasselt
Hasp-O Centrum leren en werken
Hasp-O Centrum leren en werken
Binnen de Hasp-O scholen bieden we duaal leren en deeltijds onderwijs aan.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden