Terug naar het overzicht

Co-working spaces voor 12- tot 18-jarigen

Een omgeving waarin elk talent kan groeien

Om jongeren voor STEM-richtingen te laten kiezen is het belangrijk dat ze hiertoe tijdens hun hele schoolcarrière gemotiveerd worden. We kunnen hen laten proeven van de digitale mogelijkheden van vandaag via een gratis co-working space. Daar kunnen ook trainingen, coding schools, livinglabs, sessies met mentoren en andere jongeren plaatsvinden met respect voor hun culturele en maatschappelijke realiteit. Daarom is het noodzakelijk meerdere van deze spaces op te richten dicht bij de jongeren. De focus ligt in eerste instantie op 12-18 jarigen maar zou nadien uitgebreid moeten worden naar alle Limburgers met een aanbod op maat.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

VDAB
VDAB
UHasselt
UHasselt
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT biedt een brede waaier aan onderwijsmogelijkheden aan. Op Campus Mosa-RT te Maaseik bieden we meer dan 40 studierichtingen aan in de tweede en derde graad. Aanvullend ook opleidingen in duaal leren, een CLW, opleidingen voor bedrijven en avondonderwijs.
PXL
PXL
UCLL
UCLL
Link in de Kabel
Link in de Kabel
Link in de Kabel bouwt een brug naar sociale inclusie door maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren digitaal vaardig en weerbaar te maken.
Provinciaal Domein Bokrijk
Provinciaal Domein Bokrijk
PXL STEM Academy
PXL STEM Academy
Organisatie van STEM-activiteiten tijdens en buiten de schooluren. Ondersteunen (opleiden, begeleiden, ter beschikking stellen van materialen ...) van externe partners om kinderen in hun eigen omgeving kansen te bieden. Opleiden leraren en materialen ter beschikking stellen voor in de klas.
SYNTRA Limburg
SYNTRA Limburg
SYNTRA Limburg organiseert praktijkgerichte opleidingen voor iedereen die ondernemend is en zich verder wil ontplooien. SYNTRA staat voor zeer toepasbare opleidingen, docenten uit de praktijk en een innovatief aanbod.
Urbanissimo bv
Urbanissimo bv
Urbanissimo is een bureau dat concepten en strategiën uitwerkt in kader van duurzame stadsontwikkeling en landschappen. Urbanissimo werkt open-source en stelt voor elke opdracht een specifiek team samen. Elke samenwerking is uniek en grensverleggend.
PXL-Voka Young&Strong
PXL-Voka Young&Strong
PXL-Voka Young & Strong is een netwerk dat jongeren die staan te popelen om het verschil te maken, verbindt. Met één doel voor ogen: jongeren op een innovatieve en verfrissende manier warm maken om hun talenten te ontwikkelen, om te ondernemen en om hun stoutste dromen waar te maken! 
T2-campus
T2-campus
T2-campus is een hub voor techniek en technologie met een innovatief opleidingsaanbod, activiteiten en content voor leerlingen, werknemers, ondernemers en werkzoekenden. T2 is een samenwerking tussen Educathor, Syntra en VDAB
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
GO! Het Kompas Sint-Truiden
GO! Het Kompas Sint-Truiden
Innovatieve secundaire school in Sint-Truiden
Stad Beringen
Stad Beringen
www.beringen.be

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden