Terug naar het overzicht

Limburg als proeftuin voor duurzaamheid en versnelde innovatie

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Limburg heeft een sterk netwerk opgebouwd van onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheidsorganisaties en incubatoren die een unieke kennisbasis hebben opgebouwd op het vlak van duurzaamheid en energietransitie. De gecombineerde gespecialiseerde kennis van deze centra is een troef voor bedrijven die willen innoveren en van duurzaamheid hun onderscheidend vermogen willen maken.

Slimme samenwerkingsverbanden tussen deze actoren overheen de waardeketen zorgen voor een versnelde implementatie van innovatieve technologieën. Limburg wordt m.a.w. een proeftuin of living lab voor duurzaamheid. Dit samenwerkingsverband kan gefaciliteerd worden door instrumenten zoals 1) ondersteuning van koolstofarme bedrijfsinvesteringen, 2) aantrekken van start-ups als ontbrekende schakels in de regionale waardeketen, 3) ondersteuning van bedrijven voor kleinere testen of implementaties aan de hand van vouchers, 4) uitbreiding van het opleidingsaanbod, 5) het verbinden van de verschillende labo's en 6) opstart van wetenschappelijke pilootprojecten die moeten bijdragen tot de shift naar een koolstofneutrale energievoorziening.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

UHasselt
UHasselt
Genk
Genk
PXL
PXL
PXL STEM Academy
PXL STEM Academy
Organisatie van STEM-activiteiten tijdens en buiten de schooluren. Ondersteunen (opleiden, begeleiden, ter beschikking stellen van materialen ...) van externe partners om kinderen in hun eigen omgeving kansen te bieden. Opleiden leraren en materialen ter beschikking stellen voor in de klas.
Team H2 SALK/ThinkTank
Team H2 SALK/ThinkTank
Ons Team was al bekend bij SALK Ed. 2013. Zie http://sproelants.simplesite.com/431698554. We werkten al samen met LRM, Greenville, WaterstofNet, Air Liquide, PC Fruit, DRONEPORT, UCLL,... qua E-generation (solar & wind), elektrolyse, opslag Green H2. Goede relaties met EC Commissaris F Timmermans.
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg is afdeling van Senior Consultants Vlaanderen vzw. De consultants hebben management ervaring in alle types organisaties. Expertise gaat over: marketing/sales , bedrijfsorganisatie, digitalisering, productiemgmt, Ook zijn ze actief in circulaire economie, e-marketing, industrie 4.0
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden