Terug naar het overzicht

Innovatie vraagt interdisciplinair onderzoek en samenwerking

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Impactvolle innovaties komen nog zelden uit één wetenschappelijk veld. Ook de complexe problemen van deze tijd, zoals klimaatverandering en de stijgende vraag naar energie, moeten voornamelijk op een interdisciplinaire manier worden aangepakt. Wereldwijd zetten vooraanstaande universiteiten daarom in op interdisciplinaire onderzoek van labo’s, waar ingenieurs, economisten, juristen, kunstenaars, wetenschappers, … samen aan baanbrekende onderzoeksprojecten werken.

Door een doorgedreven samenwerking met departementen binnen de verschillende kennisinstellingen én bedrijven, creëren we een aanspreekpunt en one-stop-shop voor innovatieprojecten waarbij een interdisciplinaire aanpak vereist is. Daarnaast kunnen huidige activiteiten rond het inspireren van jongeren verder uitgebouwd worden. Daar is ook plaats voor Limburgse start-ups om hun innovaties te tonen aan het grote publiek. Dit kan bijdragen tot het versterken van Limburg als innovatieve kennisregio en tot het opleiden en inspireren van nieuwe generaties.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

UHasselt
UHasselt

Kandidaat partners:

UHasselt
UHasselt
UCLL
UCLL
Voka
Voka
VLAIO Team Bedrijfstrajecten
VLAIO Team Bedrijfstrajecten
We ondersteunen ambitieuze ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken. Dit met advies, partnermatching en toeleiding tot subsidies en financiering.
Team H2 SALK/ThinkTank
Team H2 SALK/ThinkTank
Ons Team was al bekend bij SALK Ed. 2013. Zie http://sproelants.simplesite.com/431698554. We werkten al samen met LRM, Greenville, WaterstofNet, Air Liquide, PC Fruit, DRONEPORT, UCLL,... qua E-generation (solar & wind), elektrolyse, opslag Green H2. Goede relaties met EC Commissaris F Timmermans.
SIRRIS
SIRRIS
Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. Aan Belgische bedrijven die willen innoveren, bieden we drie belangrijke troeven: jarenlange ervaring, brede expertise in uiteenlopende sectoren en een hightech testinfrastructuur.
PXL
PXL
GO! Het Kompas Sint-Truiden
GO! Het Kompas Sint-Truiden
Innovatieve secundaire school in Sint-Truiden
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT biedt een brede waaier aan onderwijsmogelijkheden aan. Op Campus Mosa-RT te Maaseik bieden we meer dan 40 studierichtingen aan in de tweede en derde graad. Aanvullend ook opleidingen in duaal leren, een CLW, opleidingen voor bedrijven en avondonderwijs.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden