Terug naar het overzicht

Een kwaliteitslabel ontwikkelen voor lokale producten

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

De opschaling van korte keten in Limburg lukt niet door gebrek aan samenwerking van logistiek en door een volumetekort. Met de coronacrisis is de vraag hiernaar sterk toegenomen. De valorisatie hiervan zou een pluspunt zijn voor onze landbouwbedrijven. Een centrale aansturing zou hierin een belangrijke rol kunnen spelen.

We ontwikkelen een kwaliteitslabel voor de korte keten en verspreiden die via traditionele en nieuwe kanalen. Typisch Limburgse producten extra promoten (imago) en aan de 'Limburger' brengen (verkopen). Zo kunnen we 1) de verkoop van lokale producten boosten, 2) inzetten op culinair toerisme, 3) samenwerking tussen Limburgse landbouwbedrijven en boeren versterken en 4) toegang tot digitale omgeving of online verkoopskanalen faciliteren voor traditional landbouwbedrijven.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Provincie Limburg – directie Ondernemen
Provincie Limburg – directie Ondernemen

Kandidaat partners:

Boerenbond
Boerenbond
Genk
Genk
Toerisme Limburg
Toerisme Limburg
UHasselt
UHasselt
PXL
PXL
Innovatiesteunpunt
Innovatiesteunpunt
In een constant veranderende wereld helpt het Innovatiesteunpunt landbouwbedrijven snel in te spelen op de nieuwste technologische innovaties, maatschappelijke en economische evoluties. Wij begeleiden land- en tuinbouwers bij het inslaan van een nieuwe richting en bij het innoveren van hun bedrijf.
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg is afdeling van Senior Consultants Vlaanderen vzw. De consultants hebben management ervaring in alle types organisaties. Expertise gaat over: marketing/sales , bedrijfsorganisatie, digitalisering, productiemgmt, Ook zijn ze actief in circulaire economie, e-marketing, industrie 4.0
CVBA Puur Limburg
CVBA Puur Limburg
CVBA Puur Limburg is een koepelorganisatie van een dertigtal Limburgse producenten. We geloven in eerlijke en duurzame producten en laten met trots zien wie het product maakt. Door samen te werken, versterken we elkaar en bieden we een heerlijk assortiment aan van eigen bodem!
Steunpunt Korte Keten
Steunpunt Korte Keten
Steunpunt Korte Keten faciliteert land- en tuinbouwers rond vraagstukken met betrekking tot verwerking & verkoop.
AKSI
AKSI
AKSI (ArbeidsKansen voor Sociale Integratie) heeft als missie duurzame tewerkstelling realiseren voor mensen met een grote afstand tot het NEC. Dit door middel van 3 afdelingen: bouw(woonzorgteam, isolatieteam, ea), huishoudhulp en de Bottelarij (socio-cultureel toeristische organisatie)...
De Winning - Talea
De Winning - Talea
De Winning clustert vzw's in de sociale economie en coöperatieve vennootschappen in duurzaam ondernemen. We zijn actief in de sectoren natuur & groen en korte keten landbouw & voeding. Vanuit 5 vestigingen (4 in Limburg en 1 in Vlaams-Brabant) stellen we ongeveer 450 medewerkers aan het werk.
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Stad Beringen
Stad Beringen
www.beringen.be
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) werkt op het snijvlak van landschap, natuur, erfgoed en duurzaam toerisme. RLKM zit achter drie gebiedsontwikkelingen: Nationaal Park Hoge Kempen, GrensPark Kempen~Broek en RivierPark Maasvallei. De laatste twee worden grensoverschrijdend ontwikkeld (NL)
Stad Lommel
Stad Lommel

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden