Terug naar het overzicht

SmartPort Limburg: innovatie, samenwerking, digitalisering en netwerking

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

SmartPort Limburg wordt de herkenbare en centrale ontmoetingsplaats voor de logistieke sector in Limburg, waar innovatie, samenwerking tussen mature industrie en start-ups, digitalisering en netwerking centraal staan. SmartPort Limburg omvat een acquisitiecomponent, inclusief one-stop loketfunctie voor nieuwkomers en een expatwerking. Het omvat een belevings-, demonstratie- en expositiecomponent die je meeneemt doorheen het kloppend hart van logistiek in Limburg. Het laat je ook kennismaken met nieuwe innovaties en trends, met als Europese uniciteit de mogelijkheid om multimodale en synchromodale innovaties te testen in real life-condities.

Op SmartPort Limburg worden bedrijven uit de mature industrie en strategische partners uit omliggende regio's samengebracht met startersbedrijven om op projectbasis samen te werken in een open, coöperatieve set-up. SmartPort Limburg wordt ook de digitale hub voor Limburgse bedrijven die importeren en exporteren. Dit alles binnen een architecturaal landmark op een zichtlocatie op de voormalige Ford-terreinen, waarbij ook faciliteiten en diensten worden aangeboden aan de omliggende bedrijven en de bevolking.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

POM Limburg
POM Limburg

Kandidaat partners:

UHasselt
UHasselt
VDAB
VDAB
Genk
Genk
UCLL
UCLL
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
PXL – Research- Logistics Intelligence Center
PXL – Research- Logistics Intelligence Center
Voka
Voka
CIAGO Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen c/o pcfruit
CIAGO Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen c/o pcfruit
Nieuw adviescentrum voor de Limburgse food en food tech. Biedt aspirant-ondernemers en bestaande ondernemers - zowel starters, scale-ups als bestaande producenten - begeleiding ovv business development, innovatie&ontwikkeling. Aanjager van nieuwe ideeën van bedrijvigheid in de Provincie Limburg.
Lean Lead
Lean Lead
Het Lean Netwerk voor Lean Experten : een inspirerende community waar geëngageerde lean believers ervaringen en kennis uitwisselen
VIL vzw
VIL vzw
VIL is de speerpuntcluster voor logistiek en vertegenwoordigt meer dan 600 bedrijven. VIL heeft uitgebreide ervaring met collectieve onderzoeksprojecten en disseminatie van de resultaten. Thema's: Green Supply Chains, Last Mile, Digitale Transformatie en Hinterlandconnectie.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden