Warmtezoneringskaarten als basis voor de energietransitie
De energieoplossingen zijn in bijna alle gevallen individueel en niet collectief. Dit zorgde voor een zeer inefficiënt, complex en moeilijk te verduurzamen energiesysteem. Een warmtezoneringskaart brengt de warmtebronnen en warmtevragers in kaart. Zo wordt duidelijk wordt waar er collectieve systemen als een warmtenet mogelijk zijn en waar individuele oplossingen aangewezen zijn, zoals een warmtepomp of een biomassaketel.
Als we van de warmtezoneringskaarten echte instrumenten voor implementatie van de energietransitie willen maken, zal een intensief begeleidingstraject voor (clusters van) gemeenten noodzakelijk zijn, met de nodige flankerende maatregelen . Als flankerend beleid zijn initiatieven denkbaar die inspelen op fiscaliteit, subsidies en premies, groepsaankopen, ruimtelijk en economisch, enz.
Kandidaat partners voor dit project:
Kandidaat lead partners
Kandidaat partners:
Kandidaat partner?
Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.