Terug naar het overzicht

Energiefonds: door, voor, van en in Limburg 

Klimaatpositief gaan met de Limburgse Green Deal

Het Energiefonds is een rollend hefboomfonds zonder winstbejag dat op basis van zakelijke rechten off-balance-investeringen met een realistische terugverdienmogelijkheid en finale aankoopoptie faciliteert voor Limburgse ondernemingen, organisaties en samenwerkingsverbanden. Een fonds door, voor, van en in Limburg.  

Het Energiefonds zet in op projectinvesteringen in nieuwe energietechnieken, milieuvriendelijke investeringen, energie-efficiëntie die een realistische levensvatbaarheid en een stimulerende voorbeeldfunctie hebben, maar door omstandigheden moeilijk gefinancierd kunnen worden op klassieke wijze.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

UHasselt
UHasselt
Genk
Genk
Duwolim (Energiehuis Limburg)
Duwolim (Energiehuis Limburg)
Energiehuis Limburg wordt uitgebaat door het coöperatief partnership Duwolim. We verstrekken de Vlaamse energielening en de Limburgse renovatielening met advies en begeleiding. Daarnaast organiseren we in alle Limburgse gemeenten (mee) het woon- en energieloket.
Team H2 SALK/ThinkTank
Team H2 SALK/ThinkTank
Ons Team was al bekend bij SALK Ed. 2013. Zie http://sproelants.simplesite.com/431698554. We werkten al samen met LRM, Greenville, WaterstofNet, Air Liquide, PC Fruit, DRONEPORT, UCLL,... qua E-generation (solar & wind), elektrolyse, opslag Green H2. Goede relaties met EC Commissaris F Timmermans.
Rebel
Rebel
Rebel bestaat 15 jaar en is een financieel-economisch adviesbureau dat zich richt op het raakvlak tussen de publieke en de private sector. Rebel heeft uitgebreide ervaring en expertise in o.a. verschillende transitiedomeinen zoals water, mobiliteit & transport, energie, afval en circulaire economie.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden