Terug naar het overzicht

Standaardisatie in de bouw leidt tot betaalbare woningen

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Geprefabriceerde bouwelementen volgens standaarden die elk bouwbedrijf kan volgen, verhogen de kwaliteit en betaalbaarheid van het gebouw. Ze leveren tegelijkertijd een hogere productiviteit op. Standaardisatie is een belangrijk onderdeel van de industrialisatie van de bouw.

De doorgedreven standaardisering van de afmetingen en specificaties van bouwelementen, inclusief digitaal paspoort met specificaties, zal hergebruik van de gebruikte bouwelementen vergemakkelijken en leiden tot inwisselbaarheid van componenten van verschillende leveranciers. Een triple helix-consortium van toonaangevende bouwbedrijven, lokale en regionale overheden en kennisinstellingen moet opgericht worden om deze standaardisatie in goede banen te leiden, onder andere op vlak van het juridisch kader, uitrol bij bedrijven en overheden, met aandacht voor vorm- en designvrijheid.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Mosard
Mosard
Mosard is een open source uniform (eco-)systeem en (BIM-) platform voor modulair en circulair bouwen dat door standardisatie, de ontwikkeling van compatibele bouwsystemen en afstemming van bouwcomponenten een economisch haalbaar model heeft ontwikkeld voor circulair bouwen.
Confederatie Bouw Limburg
Confederatie Bouw Limburg

Kandidaat partners:

BOUWUNIE LIMBURG
BOUWUNIE LIMBURG
Bouwunie Limburg verenigt de zelfstandigen en KMO's uit de diverse deelsectoren uit de bouw in één sterke unie. Bouwunie Limburg komt op voor hun belangen. Bouwunie Limburg telt ruim 1.100 leden.
UHasselt
UHasselt
PXL - Expertisecentrum PXL Bouw en Energie
PXL - Expertisecentrum PXL Bouw en Energie
Het Expertisecentrum PXL Bouw en Energie bundelt het onderzoek binnen bouw en energie en zet in op innovatieve bouwmaterialen en energie-efficiënte technologieën die het bouwproces versnellen en optimaliseren. De rode draad is de sterke focus op duurzaamheid en innovatie
Onesto Kredietmaatschappij
Onesto Kredietmaatschappij
Erkende kredietmaatschappij te Beringen - In de frontlinie om comfortabel wonen betaalbaar te maken voor iedereen

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden