Terug naar het overzicht

Ontwikkeling van innovatieve houttoepassingen en -technologieën voor een lokale houteconomie

Het actueel beleid zet in op een gediversifieerd bosbeheer resulterend in biodiverse en klimaatrobuuste bossen met een duurzame houtoogst en kwalitatieve beleving. De geleidelijke omvorming van deze voormalige monotone naaldhoutbossen levert substantiële hoeveelheden naaldhout op. In het licht van de Europese Green Deal kan deze duurzame grondstof efficiënter ingezet worden in een meer lokale, circulaire economie. Daartoe moet er via triple-helix samenwerkingen op zoek gegaan worden naar duurzame, innovatieve houttoepassingen en -technologieën. Voor Limburg is er een enorme opportuniteit om hieromtrent onderzoeks- en onderwijslijnen alsook een innovatieve industrie uit te bouwen. Gezien het eerder negatieve imago van houtoogst is het voorts ook van belang om via duidingscampagnes het brede publiek bewust te maken van de noodzaak en positieve impact op economisch, ecologisch en recreatief vlak.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Stad Lommel
Stad Lommel
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT biedt een brede waaier aan onderwijsmogelijkheden aan. Op Campus Mosa-RT te Maaseik bieden we meer dan 40 studierichtingen aan in de tweede en derde graad. Aanvullend ook opleidingen in duaal leren, een CLW, opleidingen voor bedrijven en avondonderwijs.
de Biehal
de Biehal
vzw de Biehal is een veelzijdig maatwerkbedrijf vol mogelijkheden en actief in Kringstores, Groen- en Klussendienst, Horeca en Zorg met diverse diensten op maat. Sociale tewerkstelling staat bij ons centraal. De Biehal biedt een job, begeleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 250 mensen.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden