Terug naar het overzicht

Begeleiding van bouwkmo’s in de omschakeling van lineair naar circulair  

Klimaatpositief gaan met de Limburgse Green Deal

Bouwkmo's hebben vaak onvoldoende tijd en geld voor innovatie, wat nodig is om het bedrijf op lange termijn te doen overleven. Een voorbeeld is de onvermijdbare transitie naar circulaire bouw, waarbij bouwbedrijven hun producten meer circulair zullen moeten ontwerpen en plaatsen. Daarbovenop zal hun business case veranderen van enkel plaatsing naar ook onderhoudscontracten, demontage, herstel, recyclage, en andere circulaire businessmodellen. 

Er is dus nood aan het opzetten van begeleidingstrajecten voor bouwkmo's in hun ontwikkeling en omschakeling naar circulaire bouwproducten en dienstmodellen binnen een digitale transformatie.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Mosard
Mosard
Mosard is een open source uniform (eco-)systeem en (BIM-) platform voor modulair en circulair bouwen dat door standardisatie, de ontwikkeling van compatibele bouwsystemen en afstemming van bouwcomponenten een economisch haalbaar model heeft ontwikkeld voor circulair bouwen.
Confederatie Bouw Limburg
Confederatie Bouw Limburg

Kandidaat partners:

BOUWUNIE LIMBURG
BOUWUNIE LIMBURG
Bouwunie Limburg verenigt de zelfstandigen en KMO's uit de diverse deelsectoren uit de bouw in één sterke unie. Bouwunie Limburg komt op voor hun belangen. Bouwunie Limburg telt ruim 1.100 leden.
UHasselt
UHasselt
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg is afdeling van Senior Consultants Vlaanderen vzw. De consultants hebben management ervaring in alle types organisaties. Expertise gaat over: marketing/sales , bedrijfsorganisatie, digitalisering, productiemgmt, Ook zijn ze actief in circulaire economie, e-marketing, industrie 4.0
ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
De ACRO (Automatisatie, Computervisie en RObotica) onderzoeksgroep is gelegen in het Technologiecentrum in Diepenbeek en telt momenteel een 20-tal onderzoekers. Lopend onderzoek omvat o.a. visiegebaseerde automatisatie, mens-robot-samenwerking, flexibele productmanipulatie en mobiele robotica.
Bewel Vzw
Bewel Vzw
Bewel is een maatwerkbedrijf. Stelt 2200 medewerkers tewerk waarvan ongeveer 85% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We doen dit in 9 eigen vestigingen in Limburg of bij klanten op de werkvloer. We kunnen sterke en slimme handen leveren.
Depot des Arts
Depot des Arts
Depot des Arts is een bedrijvencentrum voor creatievelingen en bouwadviseurs. We focussen op een multidisciplinaire aanpak en onderscheiden ons als integraal ontwerpteam. Gelegen in het Maasland beschikken we over een sterke terreinkennis, waardoor we vaak nieuwe opportuniteiten zien.
VLAIO Team Bedrijfstrajecten
VLAIO Team Bedrijfstrajecten
We ondersteunen ambitieuze ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken. Dit met advies, partnermatching en toeleiding tot subsidies en financiering.
Redactiebureau Palindroom
Redactiebureau Palindroom
Redactiebureau is 100% gespecialiseerd in redactie en content rond bouw, architectuur en duurzaamheid. Redactiebureau Palindroom is ook de drijvende kracht achter de websites architectura.be en Circubuild, een boek en website rond circulair bouwen
werecircle
werecircle
werecircle is een bondgenootschap van veranderaars. Wij zijn een groep doeners die een betere planeet wil achterlaten. Hoe? Door met organisaties aan een circulaire weg te timmeren. Succesvol veranderen, dat doe je samen. We creëren bondgenootschappen met en tussen organisaties.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden