Terug naar het overzicht

Energieopslag in grindplassen, die daardoor een mechanische batterij worden  

Klimaatpositief gaan met de Limburgse Green Deal

De zoektocht naar technologieën voor opslag van grote hoeveelheden elektrische energie gedurende lange tijd is al lang een ‘heilige graal’. Batterijsystemen zijn hiervoor geen economisch en ecologisch haalbare oplossing.

De grindplassen in het Maasland bieden een unieke opportuniteit om ingezet te worden als mechanische batterij. In een ambitieus proefproject wordt het overschot aan (groene) elektriciteit overdag opgeslagen in een grindplas, en bij piekverbruik opnieuw vrijgegeven volgens de behoeften op dat moment.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Depot des Arts
Depot des Arts
Depot des Arts is een bedrijvencentrum voor creatievelingen en bouwadviseurs. We focussen op een multidisciplinaire aanpak en onderscheiden ons als integraal ontwerpteam. Gelegen in het Maasland beschikken we over een sterke terreinkennis, waardoor we vaak nieuwe opportuniteiten zien.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden