Terug naar het overzicht

10 captains of society zitten de werktafels van SALKturbo voor

28 april 2020

Tien SALKturbo-ambassadeurs hebben zich geëngageerd om in vijf werktafels de Limburgse economische uitdagingen aan te pakken. Het gaat om vijf duo’s uit zowel het bedrijfsleven als de publieke en academische wereld. Zo zal er gewerkt worden rond mobiliteit, digitalisering, ondernemingsweefsel, ondernemingsruimte en dynamisch talent. Met SALKturbo werken het provinciebestuur en POM Limburg, samen met talloze Limburgse organisaties met verenigde krachten aan het economisch versterken van Limburg.

De 10 captains of society spelen een stuwende rol in de werking van de vijf werktafels. Vanuit hun autoriteit op het veld en expertise versterken zij de werking van de werktafels.

Elke werktafel heeft als duovoorzitters twee SALKturbo-ambassadeurs:

  • Ondernemingsweefsel: Ronnie Leten (voorzitter Ericsson) en Anke Albregts (VLAIO, Regiocoach Team Bedrijfstrajecten)
  • Digitalisering: Stijn Bijnens (CEO Cegeka) en Liesbet Peeters (voorzitter MSDataAlliance, BIOMED UHasselt)
  • Dynamisch talent: Herman Reynders (ere-gouverneur) en Karin Van De Velde (CEO Callexcell)
  • Mobiliteit: Rudi Roex (CEO e-llis) en An Neven (docent Mobiliteitswetenschappen IMOB UHasselt)
  • Ondernemingsruimte: Mathi Gijbels (CEO Gijbels Group) en Véronique Claessens (Directeur Ruimte Stad Genk)

In de komende weken zullen deze SALKturbo-ambassadeurs hun leden bijeenroepen. In deze werktafels zetelen specialisten en ondernemers uit zowel bedrijven als de civic society (overheid, onderwijs,…). Zij zullen met hun expertise werken aan initiatieven en projectideeën om het actieplan te voeden. Doel is om Limburg, na de eerste schok en het eerste herstel na de coronacrisis, sterker te maken voor wanneer de economie weer zal aantrekken.

Het actieplan moet tegemoetkomen aan uitdagingen zoals de toenemende digitalisering, de impact van onze economie op het klimaat, de toenemende diversiteit, de globalisering en de economische sense of urgency. Het is inmiddels immers duidelijk dat het Corona-virus naast een menselijke tol ook drastische economische gevolgen zal hebben.