Terug naar het overzicht

Ruimte voor watertoerisme

Impact verhogen als internationaal geconnecteerde regio

Limburg is erg bekend om haar groene ruimte. Ruimte voor water is nog een missing link. Naast de bescherming van water en biodiversiteit, kunnen er heel wat meerwaarden gerealiseerd worden, zoals een fietsbrug over de Maas die oost-west georiënteerde routes aan mekaar knoopt, of de Willemsroute, een te ontwikkelen kanaalroute vanuit Maastricht, die door de binnenvaartwereld gevierd wordt om haar variatie aan voorbijglijdende landschappen. Maar ook de jachthavens in Maaseik en Kinrooi kunnen mits goede inrichting en promotie verder groeien als aantrekkingspool. Watertoerisme kan in Limburg in de toekomst zo een veel grotere economische impact genereren dan vandaag.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Urbanissimo bv
Urbanissimo bv
Urbanissimo is een bureau dat concepten en strategiën uitwerkt in kader van duurzame stadsontwikkeling en landschappen. Urbanissimo werkt open-source en stelt voor elke opdracht een specifiek team samen. Elke samenwerking is uniek en grensverleggend.
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) werkt op het snijvlak van landschap, natuur, erfgoed en duurzaam toerisme. RLKM zit achter drie gebiedsontwikkelingen: Nationaal Park Hoge Kempen, GrensPark Kempen~Broek en RivierPark Maasvallei. De laatste twee worden grensoverschrijdend ontwikkeld (NL)

Kandidaat partners:

UHasselt
UHasselt
Toerisme Limburg
Toerisme Limburg
PXL
PXL
Stad Lommel
Stad Lommel

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden