Terug naar het overzicht

Limburgse beschikbare terreinen 'zonder afstand' promoten

Impact verhogen als internationaal geconnecteerde regio

Het vermarkten en actief promoten van beschikbare terreinen voor nieuwe bedrijvigheid kan in het binnen-en buitenland sterker worden gepromoot. Met de huidige crisis zal Limburg nieuwe alternatieven moeten zoeken om haar ‘ruimte om te ondernemen’ tot aan de man te brengen. Letterlijk, want door de reisbeperkingen of andere restricties wordt het bezoek aan sites op locatie moeilijker.

Door gebruik te maken van een techgadget, namelijk een VR (Virtual Reality)-brilset, kan de potentiële investeerder ervaren hoe het terrein in Limburg eruitziet. Zo wordt dit een interessant alternatief dat tijdbesparend en koolstofarm is. Dit kan een effect hebben op het algemene imago van Limburg, dat zichzelf typeert als innovatieve strategische locatie in het consumptiehart van Europa. De eenmalige investering in de filmproductiekost en duurzame gemeentelijke samenwerkingen neemt voorsprong in de concurrentiepositie van de provincie ten opzichte van de omliggende regio’s. Dit concept kan enerzijds op verschillende acquisitieterreinen toegepast worden zoals roadshows, beurzenstanden (on- en offline), delegatieontvangsten voor locatiebezoeken, sectorevenementen, enz. Anderzijds kan het concept ook in verschillende fases worden toegepast, zoals:

- 1ste fase focus op industriële terreinen en bedrijvenparken, inclusief de incubatoren
- 2de fase focus op werkplekken en bedrijven
- 3de fase focus op doeleinden die de promotie van 'Limburg' verhogen

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

POM Limburg
POM Limburg

Kandidaat partners:

Voka
Voka
Genk
Genk

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden