fbpx

Limburg bundelt krachten en lanceert SALKturbo

Begin dit jaar verzamelden de deputatie, de Limburgse ministers in de Vlaamse regering en diverse socio-economische stakeholders in het provinciehuis voor de lancering van SALKturbo, een nieuw actieplan voor de versterking en versnelling van de Limburgse economie. Onze provincie staat immers voor belangrijke socio-economische uitdagingen op het vlak van digitalisering, klimaat en diversiteit. Met SALKturbo gaan we samen de prioriteiten voor de toekomst bepalen en uitvoeren.

Nieuwe sense of urgency

Inmiddels is bij die uitdagingen een enorme sense of urgency gekomen omwille van de abrupte economische crisis veroorzaakt door de uitbraak van het Coronavirus. Gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput stuurt SALKturbo aan: “Het Limburgse economisch weefsel wordt opnieuw danig op de proef gesteld. Omdat we samen met de belangrijke stakeholders binnen en buiten Limburg reeds gestart waren met de opmaak van SALKturbo, kunnen we door onze krachten te bundelen als provincie snel een belangrijke voorsprong nemen in het overwinnen van de economische crisis die het Coronavirus veroorzaakt en onze Limburgse economie duurzaam versterken.”

Vijf taskforces

De UHasselt heeft reeds een eerste analyse van de Limburgse economie gemaakt (klik hier) en er werden werktafels samengesteld rond de thema’s Ondernemingsweefsel, Ondernemingsruimte en Energie, Mobiliteit, Digitalisering en Dynamisch talent. In die werktafels worden de ideeën van de experten en van de Limburgers geanalyseerd en indien opportuun verder uitgewerkt tot concrete acties. Tegen september moet het actieplan klaar zijn.

Dagelijks bestuur SALKturbo

Tom Vandeput – Gedeputeerde van Economie
Piet Pauwels – Decaan UHasselt
Noël Slangen – Algemeen Directeur POM Limburg
Bruno Bamps – Directeur Economie Provincie Limburg