Terug naar het overzicht

Van maak- naar (her)maakindustrie

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Hergebruik van materialen wordt steeds belangrijker voor bedrijven, niet alleen omdat grondstoffen schaarser worden maar ook omdat het hergebruik winst kan opleveren. Vaak worden producten weggegooid, niet omdat ze versleten zijn, maar omdat de noden van de gebruiker veranderd zijn. Terugname van producten levert opnieuw grondstoffen en onderdelen op voor nieuwe producten. Om dit rendabel te maken, moeten lokale waardeketens geïdentificeerd worden door experten, zodat producenten en recyclageorganisaties circulair kunnen samenwerken (bv. meubels, automotive, bouwproducten, designerproducten, verpakking, …). Dit is goed voor het imago van de bedrijven, lokale tewerkstelling en klimaatdoelstellingen.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

VKW Limburg
VKW Limburg
Genk
Genk
UHasselt
UHasselt
Voka
Voka
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT biedt een brede waaier aan onderwijsmogelijkheden aan. Op Campus Mosa-RT te Maaseik bieden we meer dan 40 studierichtingen aan in de tweede en derde graad. Aanvullend ook opleidingen in duaal leren, een CLW, opleidingen voor bedrijven en avondonderwijs.
UCLL
UCLL
ABVV
ABVV
37 graden cv
37 graden cv
37 graden is de naam van een coöperatieve die de brug wilt slaan tussen zorg/sociale economie, design/creatie en commerce. In de zorgsector en in sociale economie zitten duizenden mensen waarvan het potentieel te weinig wordt benut.
Bewel Vzw
Bewel Vzw
Bewel is een maatwerkbedrijf. Stelt 2200 medewerkers tewerk waarvan ongeveer 85% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We doen dit in 9 eigen vestigingen in Limburg of bij klanten op de werkvloer. We kunnen sterke en slimme handen leveren.
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg is afdeling van Senior Consultants Vlaanderen vzw. De consultants hebben management ervaring in alle types organisaties. Expertise gaat over: marketing/sales , bedrijfsorganisatie, digitalisering, productiemgmt, Ook zijn ze actief in circulaire economie, e-marketing, industrie 4.0
ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
De ACRO (Automatisatie, Computervisie en RObotica) onderzoeksgroep is gelegen in het Technologiecentrum in Diepenbeek en telt momenteel een 20-tal onderzoekers. Lopend onderzoek omvat o.a. visiegebaseerde automatisatie, mens-robot-samenwerking, flexibele productmanipulatie en mobiele robotica.
PXL
PXL
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Mosard
Mosard
Mosard is een open source uniform (eco-)systeem en (BIM-) platform voor modulair en circulair bouwen dat door standardisatie, de ontwikkeling van compatibele bouwsystemen en afstemming van bouwcomponenten een economisch haalbaar model heeft ontwikkeld voor circulair bouwen.
De Springplank vzw
De Springplank vzw
De Springplank vzw is een maatwerkbedrijf. Wij bieden tewerkstelling aan mensen met een grote afstand tot het NEC. We zijn actief op verschillende domeinen: Duurzaam hergebruik van grondstoffen: Kringloopwinkel Okazi, Flagbag, Creazi. Duurzame mobiliteit via Fietspunten en Velovisie.
Rebel
Rebel
Rebel bestaat 15 jaar en is een financieel-economisch adviesbureau dat zich richt op het raakvlak tussen de publieke en de private sector. Rebel heeft uitgebreide ervaring en expertise in o.a. verschillende transitiedomeinen zoals water, mobiliteit & transport, energie, afval en circulaire economie.
i.Revitalise
i.Revitalise
https://www.irevitalise.eu/en
de Biehal
de Biehal
vzw de Biehal is een veelzijdig maatwerkbedrijf vol mogelijkheden en actief in Kringstores, Groen- en Klussendienst, Horeca en Zorg met diverse diensten op maat. Sociale tewerkstelling staat bij ons centraal. De Biehal biedt een job, begeleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 250 mensen.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden