Terug naar het overzicht

Strategisch investeren in buitenlandse gezinsleden van expats

Impact verhogen als internationaal geconnecteerde regio

Het is gekend dat het welzijn en de levenskwaliteit van een expatgezin bepalend is voor de verblijfsduur van een expat. Daarom is het belangrijk om programma's op te zetten die focussen op de meereizende gezinsleden van deze persoon. Alle randvoorwaarden moeten gunstig liggen om hun welbevinden hoog te houden.

Formules op maat uitwerken voor elk individu is niet evident, maar wel haalbaar door de groep in drie op te delen:
1) de meereizende partner: partners worden tijdens netwerkmomenten en via mentoringprogramma's van de VDAB op de arbeidsmarkt geactiveerd.
2) meereizende kinderen jonger dan 6 jaar: deze groep is zeer afhankelijk van de ouders en dient geëntertaind te worden met taal. Zo kunnen bv. maandelijks in het weekend bijeenkomsten georganiseerd worden op een publieke plaats. In een bib kunnen de kinderen in een gemeenschappelijke contacttaal (Engels) luisteren naar verhalen en wordt de link gelegd naar de Nederlandse taal. Hun kennis van het Nederlands wordt dan spelenderwijs verbeterd. Bovendien kunnen de ouders daar ook in contact komen met andere 'lotgenoten'.
3) meereizende kinderen tussen 6 en 12 jaar: deze groep is minder afhankelijk van de ouders en kan actief benaderd worden om deel te nemen aan bv. STEM-academie workshops waarbij de kinderen de kans krijgen om een activiteit te doen met gelijkgestemden (thema's robotics, 3D-printing, digihealth, enz.)

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

POM Limburg
POM Limburg

Kandidaat partners:

VDAB
VDAB
Genk
Genk

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden