Terug naar het overzicht

Standaardisering van digitale communicatie in de bouw

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Steeds meer verloopt communicatie digitaal in de bouw. Dat is nodig voor een efficiëntere werking en om fouten te voorkomen. Verschillende initiatieven rond bedrijfsbeheer, werfplanning, bestelopvolging en ontwerp worden nu in sneltempo ontwikkeld, waarbij een bedrijf keuzes moet maken tussen verschillende leveranciers en specifieke software. Een grote valkuil is dat al deze programma's onvoldoende met elkaar kunnen communiceren, wat samenwerking tussen verschillende bedrijven soms zeer moeilijk maakt.

De ontwikkeling van een standaard voor (open source) digitale communicatie zorgt ervoor dat samenwerking mogelijk blijft en monopolisatie van IT-bedrijven voorkomen wordt. In Nederland bestaat er al een gelijkaardig initiatief (https://www.ketenstandaard.nl/). Limburg kan hier een proeftuin voor worden en een voortrekkersrol spelen, door de standaard op provinciaal niveau met enkele toonaangevende bouw- en IT-bedrijven uit te werken en daarna uit te rollen over Vlaanderen en België.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

PXL
PXL
Confederatie Bouw Limburg
Confederatie Bouw Limburg

Kandidaat partners:

BOUWUNIE LIMBURG
BOUWUNIE LIMBURG
Bouwunie Limburg verenigt de zelfstandigen en KMO's uit de diverse deelsectoren uit de bouw in één sterke unie. Bouwunie Limburg komt op voor hun belangen. Bouwunie Limburg telt ruim 1.100 leden.
UHasselt
UHasselt
PXL
PXL
Novation
Novation
Wij zijn een Limburgse onderneming die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van webtoepassingen en websites voor de KMO.
G-Comp BV
G-Comp BV
ICT oplossingen op maat!
Mosard
Mosard
Mosard is een open source uniform (eco-)systeem en (BIM-) platform voor modulair en circulair bouwen dat door standardisatie, de ontwikkeling van compatibele bouwsystemen en afstemming van bouwcomponenten een economisch haalbaar model heeft ontwikkeld voor circulair bouwen.
Alpine Digital
Alpine Digital
Alpine Digital is gespecialiseerd in software op maat. Van prototyping tot development: wij begeleiden onze partner van A tot Z.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden