Terug naar het overzicht

Het doel van dit project is om in een partnerschap tussen sociale, reguliere economie en lokaal bestuur sociaal en circulair ondernemerschap te stimuleren. Het resultaat van deze partnerschap bestaat enerzijds uit nieuwe circulaire diensten of opdrachten voor erkende sociale economie bedrijven en anderzijds uit nieuw circulair ondernemerschap met sociale impact. 
Sociaal-circulaire innovatieprojecten kunnen binnen bv. 5-tal domeinen: Horeca, Zorg, Groen, Mobiliteit, Coaching. Het resultaat dat we beogen is de creatie van bijkomende arbeidsplaatsen of permanente opdrachten voor sociale economie.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Vzw het Apostelhuis
Vzw het Apostelhuis
Ik heb mij kandidaat gesteld bij de gemeente Houthalen Helchteren voor de uitbating van hoeve Jan te Kelchterhoef. Ik heb kenbaar gemaakt dat ik dit wens te doen met een inburgerings -en tewerkstellingstraject voor asielzoekers gericht op een horeca vorming.

Kandidaat partners:

37 graden cv
37 graden cv
37 graden is de naam van een coöperatieve die de brug wilt slaan tussen zorg/sociale economie, design/creatie en commerce. In de zorgsector en in sociale economie zitten duizenden mensen waarvan het potentieel te weinig wordt benut.
AKSI
AKSI
AKSI (ArbeidsKansen voor Sociale Integratie) heeft als missie duurzame tewerkstelling realiseren voor mensen met een grote afstand tot het NEC. Dit door middel van 3 afdelingen: bouw(woonzorgteam, isolatieteam, ea), huishoudhulp en de Bottelarij (socio-cultureel toeristische organisatie)...
Hasselt
Hasselt
De Springplank vzw
De Springplank vzw
De Springplank vzw is een maatwerkbedrijf. Wij bieden tewerkstelling aan mensen met een grote afstand tot het NEC. We zijn actief op verschillende domeinen: Duurzaam hergebruik van grondstoffen: Kringloopwinkel Okazi, Flagbag, Creazi. Duurzame mobiliteit via Fietspunten en Velovisie.
Rebel
Rebel
Rebel bestaat 15 jaar en is een financieel-economisch adviesbureau dat zich richt op het raakvlak tussen de publieke en de private sector. Rebel heeft uitgebreide ervaring en expertise in o.a. verschillende transitiedomeinen zoals water, mobiliteit & transport, energie, afval en circulaire economie.
Venditio+ for happy profit
Venditio+ for happy profit
Wij inspireren, motiveren en cultiveren klantvriendelijkheid in de organisatie. Wij ijveren voor een rijker bedrijfsleven, slimmer, gezonder en verbindend. Wij closen de gab tussen jongvolwassenen en zaakvoerders om samen magische zaken te doen, gebruikmakend van de nieuwste tools en overheidsmiddel
Bewel Vzw
Bewel Vzw
Bewel is een maatwerkbedrijf. Stelt 2200 medewerkers tewerk waarvan ongeveer 85% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We doen dit in 9 eigen vestigingen in Limburg of bij klanten op de werkvloer. We kunnen sterke en slimme handen leveren.
Armoneez
Armoneez
Lokale arbeid en SAMENWERKING blijken cruciale voorwaarden voor de transitie naar een circulaire economie. Rein Dessers van Armoneez zet circulaire samenwerkingsprojecten op tussen reguliere en sociale economiebedrijven, gebaseerd op jarenlange ervaring in zowel sociale en reguliere economie.
de Biehal
de Biehal
vzw de Biehal is een veelzijdig maatwerkbedrijf vol mogelijkheden en actief in Kringstores, Groen- en Klussendienst, Horeca en Zorg met diverse diensten op maat. Sociale tewerkstelling staat bij ons centraal. De Biehal biedt een job, begeleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 250 mensen.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden