Terug naar het overzicht

Professionalisering van ondernemerschap in de vrijetijdseconomie

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

De groei in omzet en jobs in toerisme moet ondersteund worden door sterker ondernemerschap. Ondernemers moeten hun business optimaal kunnen afstemmen op de behoeften van de gasten, een klantenrelatie uitbouwen, kosten beheren en optimaliseren, nieuwe concepten introduceren die zorgen voor meer bestedingen of seizoensverlenging en linken kunnen uitbouwen met het streekeigen aanbod. Om dit te realiseren moet er een topaanbod aan opleiding en coaching aangeboden worden. Er moeten ook proeftuinen uitgerold worden om te experimenteren met nieuwe concepten, en er moet gezocht worden naar unieke combinaties met andere sectoren.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Provincie Limburg – directie Ondernemen
Provincie Limburg – directie Ondernemen

Kandidaat partners:

UNIZO
UNIZO
Genk
Genk
Toerisme Limburg
Toerisme Limburg
PXL
PXL
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Hasselt
Hasselt
Stad Beringen
Stad Beringen
www.beringen.be
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) werkt op het snijvlak van landschap, natuur, erfgoed en duurzaam toerisme. RLKM zit achter drie gebiedsontwikkelingen: Nationaal Park Hoge Kempen, GrensPark Kempen~Broek en RivierPark Maasvallei. De laatste twee worden grensoverschrijdend ontwikkeld (NL)
GroepMSI
GroepMSI
Groep MSI staat voor medische-sociale initiatieven van CM Limburg. De activiteiten van alle ondernemingen binnen Groep MSI situeren zich in de sfeer van gezondheid.
Stad Lommel
Stad Lommel
Toerisme Lommel
Toerisme Lommel

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden