Terug naar het overzicht

Outreachend werken bij gezinnen met een digitale kloof

Tijdens de coronacrisis werd de digitale kloof bij kwetsbare groepen pijnlijk duidelijk: uiterst kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezin werden slachtoffer van extreme uitsluiting en isolatie door een totale afwezigheid van elektronische tools en digitale kennis.
Dit project met échte en Limburgbrede impact wil brugfiguren - opgeleid als mediacoach - zoveel als mogelijk aan huis de kinderen en de ouder zonder e-tools, internet en digitale brug met school en buitenwereld, begeleiden in mediawijsheid en digitale basisvaardigheden. Door huisbezoeken en individuele begeleiding op en na school, zorgt deze outreachende methodiek voor een forse digitale inhaalbeweging in Limburg met de verhoging van onderwijskansen tot gevolg voor de meest kwetsbare kinderen en jongeren. Ondersteunende programma’s komen samen in een inclusief aanbod tijdens de vakantieperiodes, waar gewerkt wordt rond digitale themaweken en activiteiten. 
Samen met partners kunnen we deze methodiek verankeren in een overdraagbaar kader, lokaal uitrollen, de impact ervan binnen gezinnen monitoren en aanbevelingen doen.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

IN-Z vzw
IN-Z vzw
N-Z is een sociale onderneming met 1.300 medewerkers, hoofdzakelijk in Limburg. Wij zijn actief in uiteenlopende sectoren, van onderhoud, logistiek tot in de zorg, kinderopvang, toerisme en catering, zowel aan huis als in lokale projecten in opdracht van overheden.
CM Limburg
CM Limburg
Als gezondheidsfonds staat CM niet enkel in voor terugbetalingen van ziektekosten en betalen van een vervangingsinkomen in geval van ziekte. We nemen onze rol van coach in gezondheid, in al haar aspecten, op en creëren zo een zorgzame samenleving met meer levenskwaliteit voor iedereen.
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV)
Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV)
RIMO Limburg vzw
RIMO Limburg vzw
RIMO Limburg brengt kwetsbare mensen samen en werkt met hen aan oplossingen voor de collectieve problemen die ze ervaren met het realiseren van grondrechten als uitgangspunt. Het maatschappelijk opbouwwerk draagt bij tot een duurzame, democratische samenleving.
Stad Beringen
Stad Beringen
www.beringen.be
gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
Het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren zet door de aard van haar bevolkingssamenstelling max. in op het garanderen van basisrecten voor elke inwoner. In de coronacrisis werd de link tussen veldwerkers en doelgroepen precait en gingen we op zoek naar nieuwe manieren om de doelgroepen te bereiken.
stad Hasselt
stad Hasselt
Spectrumcollege
Spectrumcollege
www.spectrumcollege.be Scholengemeenschap Spectrumcollege bestaat uit 8 secundaire scholen in Beringen en Lummen. Het maakt deel uit van VZW KOBeL.
Ligo LiMiNo
Ligo LiMiNo
Ligo organiseert cursussen voor volwassenen die hun middelbare studies niet hebben afgemaakt en die willen bijleren om sterker te staan in het leven. Ligo LiMiNo organiseert cursussen in de regio's Midden- en Noord-Limburg.
Link in de Kabel
Link in de Kabel
Link in de Kabel bouwt een brug naar sociale inclusie door maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren digitaal vaardig en weerbaar te maken.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden