Terug naar het overzicht

Ondernemerschap stimuleren in middelbare scholen

Waardevolle en toekomstgerichte werkkrachten creëren en houden

We willen ondernemerstalenten vanaf zeer jonge leeftijd activeren en ondernemerschap stimuleren in elke laag van de maatschappij door gerichte initiatieven op te zetten voor bepaalde doelgroepen en rolmodellen naar voren te schuiven. Dit kan in middelbare scholen door in te zetten op multidisciplinaire projectaanpak rond ondernemen: bv. projectwerk over ASO-TSO-BSO heen of door studenten economie te linken aan studenten wetenschappen, techniek, talen en humane wetenschappen. Hierrond kunnen wedstrijden opgezet worden om de competitie aan te wakkeren.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Voka
Voka
VKW Limburg
VKW Limburg
UHasselt
UHasselt
Genk
Genk
Atlas College
Atlas College
Het Atlas College wil een vooraanstaande school zijn m.b.t. innovatief kwalitatief onderwijs om de jongeren hun talenten te laten ontdekken en excelleren om zo als persoon en als professional met de nodige kennis en skills waardevol te participeren in de snel evoluerende maatschappij van de 21ste E.
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs
GO! Het Kompas Sint-Truiden
GO! Het Kompas Sint-Truiden
Innovatieve secundaire school in Sint-Truiden

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden