Terug naar het overzicht

Maatgerichte oplossingen voor de consument door sensorintegratie in producten en wearables

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Er wordt een partnership opgezet met Limburgse bedrijven om producten op basis van kennis en technologie slimmer te maken. Door datacaptatie en het gebruik van de verkregen data aangaande innovaties als wearables/sensoren, kunnen we maatgerichte oplossingen voor de consument genereren.

Door bijvoorbeeld metalen te vervangen door kunststoffen/composieten en 'SMART design' toe te passen kunnen in producten sensoren geïntegreerd worden, onderdelen goedkoper geproduceerd worden, ... Dit idee kan in samenwerking met Limburgse bedrijven verder uitgebouwd en geïmplementeerd worden. Deze oplossingen geven de machinebouwers en maakbedrijven verhoogde efficiëntie en een unieke concurrentiële positie. Daardoor zal het aantal FTE's toenemen in zowel de hogere opleidingen (ingenieurs) als de manuele opleidingen (montage). Dit zal Limburg een unieke kennispositie kunnen geven naar andere regio's toe.

Voorbeeld: meubelindustrie, regensensoren, sleep tracking, zorgtoepassingen zoals wearables, doseersystemen in drinkbussen, …

We definiëren projecten om bedrijven een smart product design-certificaat toe te kennen.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

POM Limburg
POM Limburg
NUHMA
NUHMA
UHasselt
UHasselt
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
SIRRIS
SIRRIS
Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. Aan Belgische bedrijven die willen innoveren, bieden we drie belangrijke troeven: jarenlange ervaring, brede expertise in uiteenlopende sectoren en een hightech testinfrastructuur.
PXL
PXL

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden