Terug naar het overzicht

Limburg digitaal ontsluiten  

Een digitale turbo op maat van ieder bedrijf en sector

We willen glasvezelnetwerk en/ of 5G beschikbaar maken tegen een betaalbaar tarief voor alle Limburgse bedrijven en inwoners, in het bijzonder schoolgaande kinderen en zorgbehoevenden. Dat gebeurt via een aankoopplatform op provinciaal niveau. Hierbij zouden hotspots per gemeente kunnen voorzien worden met een minimale bandbreedte, zodat iedere inwoner toegang heeft tot het internet. Deze bandbreedte kan dan aangepast worden in bijvoorbeeld tijden van crisis. Daarnaast zouden er ook proeftuinen opgestart moeten worden waar innovatieve samenwerkingen gestimuleerd worden die nadien provinciewijd kunnen uitgerold worden. Hierbij zou er specifieke aandacht moeten zijn om non-profit te connecteren met start-ups en digitale frontrunners.  

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

NUHMA
NUHMA
VKW Limburg
VKW Limburg
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
G-Comp BV
G-Comp BV
ICT oplossingen op maat!

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden