Terug naar het overzicht

Hands-free fulfillment, de volledige automatisatie van de afhandeling van klantenorders

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

De afhandeling van klantenorders wordt steeds verder geautomatiseerd. De sterke groei van e-commerce van de laatste jaren zal nog toenemen in de toekomst. Binnen Limburg is er een historische achterstand rond fulfilment en e-fulfilment ten opzichte van omliggende regio’s.

Om de logistieke positie van Limburg te vrijwaren en verder te verankeren, dienen we ook in dit marktsegment een concurrentieel voordeel op te bouwen. Dit bereiken we door de stap te zetten naar volledige automatisatie van het proces. Een onderzoek naar de haalbaarheid, kostprijs en rendabiliteit van deze doorgedreven automatisatie wordt, mits positief resultaat, omgezet in ondersteuning van Limburgse bedrijven die deze stap willen zetten. Succesvolle cases kunnen dienen om gelijksoortige bedrijven ook internationaal aan te trekken.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
De ACRO (Automatisatie, Computervisie en RObotica) onderzoeksgroep is gelegen in het Technologiecentrum in Diepenbeek en telt momenteel een 20-tal onderzoekers. Lopend onderzoek omvat o.a. visiegebaseerde automatisatie, mens-robot-samenwerking, flexibele productmanipulatie en mobiele robotica.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden