Terug naar het overzicht

Geüniformeerde en toegankelijke data over de Limburgse ondernemingsruimte    

Iedere Limburger digitaal geletterd, thuis en daarbuiten

Een van de maatschappelijke uitdagingen in Limburg ligt in het managen van onze ondernemingsruimte op het vlak van ontwikkeling en acquisitie, verdichten en multifunctioneel gebruik. Daarom willen we inzichten verschaffen in bewegingen van bedrijven en de leegstand die daarbij komt kijken. Daarnaast zouden we een beter zicht moeten kunnen krijgen op de prijzen en de vraag naar gronden in regio’s en gemeenten. Vandaag gebruiken steden en gemeenten allemaal hun eigen GIS-systeem, aangeboden door diverse leveranciers. Deze data zouden, wanneer ze geüniformeerd en toegankelijk worden gemaakt, tot betere acties en beter beleid kunnen leiden over de gemeentegrenzen heen.  

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Voka
Voka
UNIZO
UNIZO
VKW Limburg
VKW Limburg
Genk
Genk
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Hasselt
Hasselt

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden