Terug naar het overzicht

Een burgemeesterconvenant voor slim ruimtegebruik

Slim en duurzaam onze ruimte inzetten

Momenteel bestaat de convenant of mayors voor klimaat/energie. De campagne richt zich op een verlaging van de CO2-uitstoot op het hele grondgebied en het verhogen van de klimaatbestendigheid. Dat gebeurt op een duurzame en veilige manier voor iedereen.

Er kan echter ook een burgemeesterconvenant voor ruimte afgesloten worden door de verschillende gemeenten in Limburg en dat in een gemeenschapppelijk streven naar slim ruimtegebruik. Enerzijds kan dit het draagvlak van het beleidskader vergroten. Anderzijds kunnen in het convenant bepaalde maatregelen vanuit het BRL gedetailleerd worden, bijvoorbeeld streven naar bepaald aantal hectaren ontharding tegen 2030. De gemeenten gaan dan de verbintenis aan om dit te realiseren.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Provincie Limburg – directie Omgeving
Provincie Limburg – directie Omgeving

Kandidaat partners:

Voka
Voka
VKW Limburg
VKW Limburg
Urbanissimo bv
Urbanissimo bv
Urbanissimo is een bureau dat concepten en strategiën uitwerkt in kader van duurzame stadsontwikkeling en landschappen. Urbanissimo werkt open-source en stelt voor elke opdracht een specifiek team samen. Elke samenwerking is uniek en grensverleggend.
stad Hasselt
stad Hasselt
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) werkt op het snijvlak van landschap, natuur, erfgoed en duurzaam toerisme. RLKM zit achter drie gebiedsontwikkelingen: Nationaal Park Hoge Kempen, GrensPark Kempen~Broek en RivierPark Maasvallei. De laatste twee worden grensoverschrijdend ontwikkeld (NL)
Vlaamse Landmaatschappij
Vlaamse Landmaatschappij
De Vlaamse Landmaatschappij is een agentschap van de Vlaamse Overheid dat instaat voor de zorg voor de open ruimte in Vlaanderen. De VLM maakt deel uit van het beleidsdomein Omgeving. Platteland en Mestbeleid, Mestbank en Landinrichting en Grondenbank.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden