Terug naar het overzicht

E-sports als sterke katalysator

Impact verhogen als internationaal geconnecteerde regio

Het doel: de opbouw van een Limburgs eco-syteem rond e-sports door in te zetten op een nieuwe manier van (sport)beleving. Dit kan enerzijds door bestaande Limburgse initiatieven te verbinden en anderzijds door aan te sluiten op het al opkomende Europese netwerk rond e-sports via organiseren van leagues en events. E-sports, en de bijhorende digitale arena, zullen een katalysator zijn voor nieuw wetenschappelijk onderzoek. Ze zullen nieuwe bedrijven aantrekken, voor digitaal onderlegde werknemers zorgen en de brug leggen tussen nieuwe online en fysieke congressen in Limburg.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

PXL
PXL
CORDA CAMPUS
CORDA CAMPUS
Corda Campus is een internationaal toonaangevende bedrijvencampus voor ondernemingen en instellingen op vlak van technologie, ICT, media en diensten. Het biedt een stimulerende werkomgeving die open communicatie, innovatie en kruisbestuiving faciliteert.
KRC Genk
KRC Genk
Vier landstitels, vier bekers, de strafste supporters en de grootste business community in Limburg: KRC Genk is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle topclubs in België. Daarnaast staat onze club synoniem voor internationaal talent. Op en naast het veld streven we ernaar om innovatief te zijn
Tenco DDM
Tenco DDM
Bedrijf in Genk actief in product ontwikkeling, design en industriële prototyping. Wij bieden oplossingen in kunststof en maken van kunststof het nieuwe metaal ... en als het moet in combinatie met SMART electronics.

Kandidaat partners:

Angelo 2.0
Angelo 2.0
wij zijn een familie bedrijf dat verschillende activiteiten doet: uitbating hotel met bar immo kantoor vastgoed ontwikkeling wij zijn altijd opzoek naar nieuwe opportuniteiten
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
Het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren zet door de aard van haar bevolkingssamenstelling max. in op het garanderen van basisrecten voor elke inwoner. In de coronacrisis werd de link tussen veldwerkers en doelgroepen precait en gingen we op zoek naar nieuwe manieren om de doelgroepen te bereiken.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden