Terug naar het overzicht

Digitale zorginfrastructuur

Door digitalisering het leidende zorglabo voor de Euregio worden

Limburg staat sterk in het domein van remote monitoring en diagnostisering van patiënten. Er ontbreekt een geïntegreerde infrastructuur als hefboom in dit domein. Hiervoor voorzien we de ontwikkeling van een ‘clinical remote monitoring center’, ingebed in de Health Campus. Het centrum wordt gekoppeld aan een nieuwe zorgcentrale en een specifieke digitale infrastructuur voor interactie en ondersteuning (vb. beeldbellen, chatbots, telerevalidatie...) van zorg- en welzijnsactoren. Voor hen is er een helpdesk waar zij terechtkunnen voor technische ondersteuning. De data hiervan zouden anoniem beschikbaar moeten gesteld worden aan derden wanneer de patiënt hiertoe toestemming geeft.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

UHasselt
UHasselt
PERI Consultancy
PERI Consultancy
PERI consultancy is een bedrijf dat xivh toelegd op het realiseren van biomedische oplossingen voor het monitoren van patiënten op afstand middels innovatieve algoritmen. Richard Houben heeft meer dan 40 jaar ervaring in het realiseren van medisch diagnostische apparatuur.

Kandidaat partners:

POM Limburg
POM Limburg
NUHMA
NUHMA
BIOVILLE
BIOVILLE
Health-incubator die inspeelt op de specifieke behoeftes van (jonge) organisaties die actief zijn in de Health & Care sector.
UHasselt
UHasselt
FARESA
FARESA
FARESA evidence-based psychosociale dienstverlener voor mentaal welzijn thuis en op de werkvloer. FARESA biedt stepped & blended care oplossingen voor mental health.
UCLL
UCLL
CM Limburg
CM Limburg
Als gezondheidsfonds staat CM niet enkel in voor terugbetalingen van ziektekosten en betalen van een vervangingsinkomen in geval van ziekte. We nemen onze rol van coach in gezondheid, in al haar aspecten, op en creëren zo een zorgzame samenleving met meer levenskwaliteit voor iedereen.
Harmony
Harmony
Harmony zorgt voor een vlotte transformatie naar een digitale organisatie. Wij laten bedrijven groeien door te helpen bij hun digitale transformatie, zowel op business- als IT vlak.
familiehulp
familiehulp
Thuiszorgorganisatie actief in Vlaanderen en het Brussels Gewest 13.000 werknemers 90.000 klanten Ervaring met projectwerking transnationaal (interreg)
ZOL
ZOL
Jessa Ziekenhuis
Jessa Ziekenhuis
Wit-Gele Kruis Limburg
Wit-Gele Kruis Limburg
Wit-Gele Kruis LImburg biedt thuisverpleging aan in Limburg
Comarch
Comarch
Comarch is een multinational tech bedrijf met een sterke focus op digitalisering in de zorg. Wij zijn een end-to-end IT leverancier en staan steeds paraat om een oplossing op maat aan te reiken.
Cegeka
Cegeka
Cegeka connected health strives to improve overall health care experience by creating leading digital solutions and connecting individuals, processes and systems within the health care ecosystem.
Neuroventis
Neuroventis
Neuroventis is een digitaal gezondheidsplatform voor neurologie met CE-markering als medisch hulpmiddel, bestaande uit applicaties voor patiënten en een dashboard voor artsen. Meer informatie over Neuroventis: https://neuroventis.care/
Integro VZW
Integro VZW
Integro vzw is een overkoepelende organisatie van 8 non-profit en christelijk geïnspireerde woonzorgcentra waar het welzijn van de bewoner centraal staat https://www.integrozorg.eu/nl
PXL Expertisecentrum Zorginnovatie
PXL Expertisecentrum Zorginnovatie

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden