Terug naar het overzicht

Digitaal bouwarchief zorgt voor hergebruik van bouwelementen

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

De bouwsector veroorzaakt tot 40% van ons afval. Om meer hergebruik van bouwmaterialen te stimuleren is het belangrijk om de samenstelling, specificaties en geschiedenis van het materiaal bij te houden. Voor een efficiënte opslag van deze informatie moet een digitaal bouwarchief ontwikkeld worden. Zo kunnen bouwcomponenten (en zelfs volledige structuren, bv. bruggenbank.nl) getraceerd worden, waardoor het voor architecten en aannemers meteen duidelijk wordt hoe en wanneer ze het materiaal of product kunnen gebruiken.

Bijkomend zorgt een digitaal archief van bouwelementen voor nieuwe dienstmodellen in de bouwsector: leasing, living as a service, terugkoopgaranties, …Die zullen bouwen op lange termijn betaalbaarder én duurzamer zijn.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

BOUWUNIE LIMBURG
BOUWUNIE LIMBURG
Bouwunie Limburg verenigt de zelfstandigen en KMO's uit de diverse deelsectoren uit de bouw in één sterke unie. Bouwunie Limburg komt op voor hun belangen. Bouwunie Limburg telt ruim 1.100 leden.
PXL - Expertisecentrum PXL Bouw en Energie
PXL - Expertisecentrum PXL Bouw en Energie
Het Expertisecentrum PXL Bouw en Energie bundelt het onderzoek binnen bouw en energie en zet in op innovatieve bouwmaterialen en energie-efficiënte technologieën die het bouwproces versnellen en optimaliseren. De rode draad is de sterke focus op duurzaamheid en innovatie
Confederatie Bouw Limburg
Confederatie Bouw Limburg
Bewel Vzw
Bewel Vzw
Bewel is een maatwerkbedrijf. Stelt 2200 medewerkers tewerk waarvan ongeveer 85% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We doen dit in 9 eigen vestigingen in Limburg of bij klanten op de werkvloer. We kunnen sterke en slimme handen leveren.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden