Terug naar het overzicht

Digibetencoach voor iedere Limburgse gemeente

Iedere Limburger digitaal geletterd, thuis en daarbuiten

Iedere Limburgse gemeente zou een digitbetencoach in dienst moeten hebben. Deze permanente contactpersoon heeft als taak het internet en zijn mogelijkheden en toepassingen uit te leggen aan alle Limburgers die dit nodig hebben en vanaf een digibeten-niveau . Deze persoon kan ook de vrijwilligers aansturen die anderen in hun gemeente willen ondersteunen met praktische digitale tools en trainingen. Overkoepelend kan de provincie deze personen van de nodige tools en handleidingen voorzien om alle doelgroepen op een gelijkaardige manier te kunnen ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat alle Limburgers dezelfde kansen krijgen en de nazorg consistent blijft.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

VDAB
VDAB
Genk
Genk
IN-Z vzw
IN-Z vzw
N-Z is een sociale onderneming met 1.300 medewerkers, hoofdzakelijk in Limburg. Wij zijn actief in uiteenlopende sectoren, van onderhoud, logistiek tot in de zorg, kinderopvang, toerisme en catering, zowel aan huis als in lokale projecten in opdracht van overheden.
UCLL
UCLL
Link in de Kabel
Link in de Kabel
Link in de Kabel bouwt een brug naar sociale inclusie door maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren digitaal vaardig en weerbaar te maken.
PXL
PXL
PXL STEM Academy
PXL STEM Academy
Organisatie van STEM-activiteiten tijdens en buiten de schooluren. Ondersteunen (opleiden, begeleiden, ter beschikking stellen van materialen ...) van externe partners om kinderen in hun eigen omgeving kansen te bieden. Opleiden leraren en materialen ter beschikking stellen voor in de klas.
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg (Senior Consultants Vlaanderen)
SCV Limburg is afdeling van Senior Consultants Vlaanderen vzw. De consultants hebben management ervaring in alle types organisaties. Expertise gaat over: marketing/sales , bedrijfsorganisatie, digitalisering, productiemgmt, Ook zijn ze actief in circulaire economie, e-marketing, industrie 4.0
De Winning - Talea
De Winning - Talea
De Winning clustert vzw's in de sociale economie en coöperatieve vennootschappen in duurzaam ondernemen. We zijn actief in de sectoren natuur & groen en korte keten landbouw & voeding. Vanuit 5 vestigingen (4 in Limburg en 1 in Vlaams-Brabant) stellen we ongeveer 450 medewerkers aan het werk.
Maatwerkbedrijf De Ploeg vzw
Maatwerkbedrijf De Ploeg vzw
Maatwerkbedrijf in de regio Haspengouw met activiteiten in groenzorg, schoonmaak, productie en zorg. Trajectbegeleiding naar werk ism VDAB. Uitbaten van een co werkplaats voor organisaties die werken met kansengroepen.
emino Limburg
emino Limburg
emino  informeert, adviseert en ondersteunt werkzoekenden, werknemers en bedrijven. Ons doel? Ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk helpen én houden. Onze focus ligt op mensen met medische, mentale, socio-economische, psychische, , fysieke of zintuigelijke beperkingen.
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Samana Limburg
Samana Limburg
Samana is een vereniging van en voor alle mensen met een chronische ziekte of een zorgnood, mantelzorgers en vrijwilligers die elkaar versterken in een veelzijdige persoonsontwikkeling en een volwaardige participatie aan de maatschappij.
Stad Beringen
Stad Beringen
www.beringen.be
gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
gemeentebestuur Houthalen-Helchteren
Het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren zet door de aard van haar bevolkingssamenstelling max. in op het garanderen van basisrecten voor elke inwoner. In de coronacrisis werd de link tussen veldwerkers en doelgroepen precait en gingen we op zoek naar nieuwe manieren om de doelgroepen te bereiken.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden