Terug naar het overzicht

De verweefcoach: netwerken, bemiddelen, anticiperen, verenigen en identificeren

Slim en duurzaam onze ruimte inzetten

Het doel van verweefcoaching is het uitdragen van de meerwaarde van economische verweving binnen een meer lokaal gebied.

Wat is nu eigenijk een verweefcoach? Hij bouwt een netwerk van contacten met verschillende actoren (overheid, bedrijven, buurtbewoners). Hij neemt een bemiddelende of remediërende positie in tussen verschillende partijen. Vaak komt het erop aan om veranderingen die op til zijn op verschillende niveaus (in de omgeving, in de buurt, juridisch, socio-economisch...) aan te voelen en daarop te anticiperen en in te spelen waar mogelijk. Zo kan de verwevenheid van economische activiteiten in stand gehouden en robuuster gemaakt worden. De verschillende actoren hebben daarin hun eigen rol te spelen. Ook hier speelt de verweefcoach een rol: hij kan helpen de verschillende perspectieven te verenigen.

Bij verweefcoaching moeten kantelmomenten en uitdagingen voor de bedrijven proactief worden geidentificeerd. Kantelmomenten kunnen zich voordoen op het vlak van mobiliteit (bv. parkeeruitdaging), ruimte (bv. verandering in de vastgoedsector of regelgeving), milieu en omgeving (bv. technologische ontwikkelingen), economie (bv. groei, verandering in organisatie) of op sociaal vlak (bv. familiale veranderingen, netwerkvorming lokaal ondernemerschap). Deze kantelmomenten moeten aangegrepen worden om de bestaande verweving te behouden.

Tot slot is het bij verweefcoaching ook van belang nieuwe verweving te genereren door actief op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten waarbij wonen en werken naast en door elkaar kunnen bestaan.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Genk
Genk
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden