Terug naar het overzicht

De vele voordelen van FreightSharing

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

We streven naar de ontwikkeling van een digitaal B2B-, C2B-, C2C-platform dat verschillende vervoersbedrijven of particulieren en verladers aan elkaar koppelt. Hierbij richten we ons aan de vraagzijde (verladers) voornamelijk op kmo’s die sporadisch een kleine lading tot bij een ander bedrijf moeten krijgen en consumenten die lokaal een pakje willen laten leveren aan een andere consument. Aan de aanbiederszijde kijken we voor de grotere ladingen vooral naar professionele aanbieders. Voor kleinere vrachten (pakjes) kunnen ook consumenten zich aanbieden als leverancier van transport - met de wagen, te voet of met de fiets.

Het platform geeft inzicht in de ladingen die de komende tijd op het programma staan, de beschikbaarheid van (particuliere en professionele) aanbieders van transport en de uiterlijke leverdatum. Dit platform leent zich dan ook bij uitstek tot een ondersteuning van ”de korte keten”, waarbij streekproducten snel tot bij de lokale gebruikers gebracht kunnen worden, zonder langs grote distributiecentra te moeten passeren.

Een intensief gebruik van het platform zou ertoe kunnen leiden dat lokale bedrijven, voor lokale afzetmarkten, gebruik gaan maken van lokale aanbieders van transport, zowel professioneel als particulier. Door de korte afstanden vermijden we onnodige voertuigkilometers en vooral voor de (zeer) lichte vracht kan er ingezet worden op milieu- en klimaatvriendelijkere alternatieven.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
PXL – Research- Logistics Intelligence Center
PXL – Research- Logistics Intelligence Center
Steunpunt Korte Keten
Steunpunt Korte Keten
Steunpunt Korte Keten faciliteert land- en tuinbouwers rond vraagstukken met betrekking tot verwerking & verkoop.
stad Hasselt
stad Hasselt
CVBA Puur Limburg
CVBA Puur Limburg
CVBA Puur Limburg is een koepelorganisatie van een dertigtal Limburgse producenten. We geloven in eerlijke en duurzame producten en laten met trots zien wie het product maakt. Door samen te werken, versterken we elkaar en bieden we een heerlijk assortiment aan van eigen bodem!
VIL vzw
VIL vzw
VIL is de speerpuntcluster voor logistiek en vertegenwoordigt meer dan 600 bedrijven. VIL heeft uitgebreide ervaring met collectieve onderzoeksprojecten en disseminatie van de resultaten. Thema's: Green Supply Chains, Last Mile, Digitale Transformatie en Hinterlandconnectie.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden