Terug naar het overzicht

Anti-racistisch onderwijs

In onze samenleving sluimert heel wat racisme, soms bewust, veel vaker uit onwetendheid en oude tradities. Om die laatste vormen aan te pakken is het nodig er actief tegenin te gaan. Dit kan o.a. in het onderwijs, en zo ook de slaagkansen van elke Limburger te vergroten (in onderwijs en daar buiten). Dit traject gaat met leerkrachten op pad die hun leerlingen én hun eigen onderwijs willen sterker maken in anti-racisme. Enkele partners werkten al de inhoudelijke krijtlijnen uit, nu komt vooral nog de praktische uitrol. 

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

ELDucation
ELDucation
Vorming en procesbegeleiding om organisaties maximaal te versterken, met oog op gelijke kansen, diversiteit en duurzame verankering van processen.

Kandidaat partners:

Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden