Terug naar het overzicht

Alternatieve verdienmodellen voor culturele spelers

Impact verhogen als internationaal geconnecteerde regio

We creëren nieuwe business voor culturele spelers in Limburg door die in te bedden in het economisch weefsel. Doel is om workshops te organiseren op de bedrijventerreinen en campussen Lokale artiesten, kunstenaars, beeldhouwers, schilders, muzikanten, acteurs, … krijgen op deze manier een forum om hun vak kenbaar te maken, hun creaties tentoon te stellen en dus ook een alternatieve bron van inkomsten te genereren. Op deze manier treden de artiesten buiten hun normale biotoop en maken ze de connectie met de reguliere economie. Zo wordt ingezet op de onafhankelijkheid en zelfredzaamheid van de spelers in de culturele sector.

Door kennismaking met vakken en ambacht enerzijds en creativiteit loslaten tussen de werknemers enerzijds kan meer ‘outside-the-box’-denken gestimuleerd worden. Nieuwe ideeën of invalshoeken kan men dan toepassen in zijn of haar eigen werk. Deze workshops zijn ook interessant om de teamspirit aan te wakkeren en kunnen zelfs leiden tot ondernemerschap.

Organisatorisch kan dit via de opstart van ‘Creative pop-ups’ op de campussen en bedrijventerreinen.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

PXL
PXL

Kandidaat partners:

Genk
Genk
PXL
PXL
AKSI
AKSI
AKSI (ArbeidsKansen voor Sociale Integratie) heeft als missie duurzame tewerkstelling realiseren voor mensen met een grote afstand tot het NEC. Dit door middel van 3 afdelingen: bouw(woonzorgteam, isolatieteam, ea), huishoudhulp en de Bottelarij (socio-cultureel toeristische organisatie)...
PXL-Voka Young&Strong
PXL-Voka Young&Strong
PXL-Voka Young & Strong is een netwerk dat jongeren die staan te popelen om het verschil te maken, verbindt. Met één doel voor ogen: jongeren op een innovatieve en verfrissende manier warm maken om hun talenten te ontwikkelen, om te ondernemen en om hun stoutste dromen waar te maken! 
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
Conrad Consulting NV
Conrad Consulting NV
Evenementenbureau, sinds 1990, met talrijke (inter)nationale referenties. Zie www.conrad-consulting.be

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden