Terug naar het overzicht

5G-pilot op regelluwe zone Thor Park: energiesysteem van de toekomst  

Een digitale turbo op maat van ieder bedrijf en sector

Begin 2020 werd het wetenschaps- en technologiepark Thor Park in Genk de allereerste regelluwe zone van Vlaanderen. Dit betekent dat zich op deze site nieuwe mogelijkheden openen voor samenwerking rond het energiesysteem van de toekomst. Energie is onlosmakend verbonden met data. Een snel 5G-netwerk kan de dynamiek van deze locatie versterken. Door de uitrol van een 5G-net als piloot kunnen bedrijven en onderzoeksinstellingen experimenteren met nieuwe technologie zodat de time-to-market zal verkorten.  

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

NUHMA
NUHMA
Thor Park
Thor Park
Campus Thor Park is een globaal ontwikkelingsproject voor de herbestemming van de voormalige mijnsite van Waterschei tot hotspot voor technologie, energie en innovatie. Het biedt onderdak aan innovatieve ondernemingen en organisaties.
VKW Limburg
VKW Limburg
Genk
Genk
UCLL
UCLL
bv Azteq
bv Azteq
Azteq met basis op de Thor site maakt gebruik van parabolische spiegels om het zonlicht te concentreren voor de productie van thermische energie voor industriële warmtenetten. Zie ook www.azteq.be Wij bouwen momenteel een zonneboiler op Thor die wij op het warmtenet willen koppelen.
PXL
PXL

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden