Terug naar het overzicht

Werkplekopleidingen voor Limburgse werknemers

Waardevolle en toekomstgerichte werkkrachten creëren en houden

Te weinig volwassenen nemen deel aan levenslang (professioneel) leren om de evoluerende kennis bij te blijven. Het klassikaal en online leren vormen vaak drempels. Een minder formele opleidingssituatie, bv. in de vorm van duaal leren voor volwassenen, zou hiervoor een oplossing betekenen. Noodzakelijk is om Limburgse bedrijven financieel en inhoudelijk te ondersteunen om leerwerkplekken (inclusief begeleidingskost van de cursist door een interne mentor) te creëren en het productiviteitsverlies te compenseren als medewerkers ‘werkplekopleidingen’ volgen. Een leerkrediet enerzijds voor Limburgse werknemers om professionele opleidingen op een werkplek (eventueel in eigen bedrijf) te volgen en anderzijds voor de opleiding bij een erkende opleidingsverstrekker, kan helpen.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Voka
Voka
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT biedt een brede waaier aan onderwijsmogelijkheden aan. Op Campus Mosa-RT te Maaseik bieden we meer dan 40 studierichtingen aan in de tweede en derde graad. Aanvullend ook opleidingen in duaal leren, een CLW, opleidingen voor bedrijven en avondonderwijs.
PXL
PXL
UCLL
UCLL
Confederatie Bouw Limburg
Confederatie Bouw Limburg
Scholing vzw/Febetra Limburg
Scholing vzw/Febetra Limburg
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Horeca Forma Vlaanderen
Horeca Forma Vlaanderen

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden