Terug naar het overzicht

Van assemblage naar demontage met Limburgse arbeiders

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Limburg heeft een groot aantal arbeiders die goed zijn in producten in elkaar te zetten. Helaas verdwijnt deze pure assemblage van niet-gespecialiseerde producten steeds vaker naar het buitenland. De Europese ambities rond circulaire economie kunnen hierop een antwoord bieden. Door de arbeiders om te scholen van dingen in elkaar te zetten naar dingen uit elkaar te halen, kunnen zij inspelen op de groeiende vraag naar het herstellen van producten, remanufacturing van goederen of doorgedreven recyclage. Op die manier kan de transitie naar een circulaire economie extra jobs creëren in de (her)maakindustrie.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

ABVV
ABVV
VDAB
VDAB
UCLL
UCLL
Bewel Vzw
Bewel Vzw
Bewel is een maatwerkbedrijf. Stelt 2200 medewerkers tewerk waarvan ongeveer 85% mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We doen dit in 9 eigen vestigingen in Limburg of bij klanten op de werkvloer. We kunnen sterke en slimme handen leveren.
ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
ACRO onderzoeksgroep - KU Leuven campus Diepenbeek
De ACRO (Automatisatie, Computervisie en RObotica) onderzoeksgroep is gelegen in het Technologiecentrum in Diepenbeek en telt momenteel een 20-tal onderzoekers. Lopend onderzoek omvat o.a. visiegebaseerde automatisatie, mens-robot-samenwerking, flexibele productmanipulatie en mobiele robotica.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden