Terug naar het overzicht

Slim batterijsysteem voor kmo's  

Klimaatpositief gaan met de Limburgse Green Deal

Batterijopslagsystemen staan al een tijdje in de schijnwerpers, en worden nu door veel kmo’s overwogen als ‘aanvulling’ op hun al bestaande PV-installatie. Maar de correcte implementatie van deze systemen staat nog in zijn kinderschoenen, en bestaande systemen werden in het verleden meermaals bestempeld als niet rendabel.  

Dit projectvoorstel wil een realistische ‘Proof-of-Concept’ uitwerken bij lokale kmo’s waarbij zowel de dimensionering van de batterijcapaciteit, als de sturing van het proces van laden/ontladen tijdens het gebruik, correct gedefinieerd en financieel geoptimaliseerd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met eigen verbruik, opbrengsten, piekbelastingprofielen, en eventueel zelfs de mogelijkheid om te participeren in netstabilisatieservices.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

i.LECO
i.LECO
software voor energie-gemeenschappen mogelijk te maken

Kandidaat partners:

UNIZO
UNIZO
UCLL
UCLL
Enervalis
Enervalis
Enervalis zet zich in voor een 100% duurzame samenleving. Daartoe ontwikkelen we software voor het slim aansturen van elektrische auto’s, laadpalen, warmtepompen, zonnepanelen etc. Onze oplossingen versnellen de energietransitie en leveren winst op voor de eigenaren, beheerders én gebruikers.
Team H2 SALK/ThinkTank
Team H2 SALK/ThinkTank
Ons Team was al bekend bij SALK Ed. 2013. Zie http://sproelants.simplesite.com/431698554. We werkten al samen met LRM, Greenville, WaterstofNet, Air Liquide, PC Fruit, DRONEPORT, UCLL,... qua E-generation (solar & wind), elektrolyse, opslag Green H2. Goede relaties met EC Commissaris F Timmermans.
EnergyVille
EnergyVille
EnergyVille is een samenwerking tussen de onderzoekspartners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. EnergyVille ontwikkelt de technologieën en kennis om publieke en private stakeholders te ondersteunen bij hun transitie naar een duurza
Movanis
Movanis
Movanis is een automatisatie bedrijf uit Heusden-Zolder met een historische achtergrond in zelfrijdende voertuigen zoals AGVs. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring voor snelladers voor onze AGVs hebben we nu ook EV snelladers op de markt gebracht.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden